ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Συγκλονιστικές εικόνες από το πέρασμα του «Δαίδαλου» στην Ελλάδα

Καιρός: Συγκλονιστικές εικόνες από το πέρασμα του «Δαίδαλου» στην Ελλάδα

Καιρός: Μοναδικές εικόνες αλλά και πολλά προβλήματα αφήνει στο πέρασμά του από την Ελλάδα το βαρομετρικό χαμηλό «Δαίδαλος».

Ήδη από τη Δευτέρα, όταν και ο «Δαίδαλος» άρχισε να στροβιλίζεται πάνω από τη χώρα δίνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι ισχυρά και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Κατάκολο Ηλείας, Φθιώτιδα αλλά και Μαραθώνας ντύθηκαν στα λευκά καθώς η σφοδρή χαλαζόπτωση ήταν τόσο έντονη που «άσπρισαν» όλα.

Εικόνες καταστροφής στη Φθιώτιδα

Εικόνες «βιβλικής καταστροφής» άφησε πίσω του στη Φθιώτιδα ο «Δαίδαλος» που χτύπησε το βράδυ της Τρίτης δημιουργώντας κυκλοφοριακά προβλήματα στην Εθνική Οδό αλλά και καταστροφές στις καλλιέργειες των παραγωγών.

Σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του Δημάρχου Λοκρών, οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες ιδίως στον ελαιόκαρπο, που ξαφνικά βρέθηκε στη γη, ενώ και ο καρπός που έμεινε στο δέντρο είναι «χτυπημένος» από τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα.

Η καταστροφή αφορά όλες τις περιοχές από Αρκίτσα, Λιβανάτες, Μεγαπλάτανο, Κυπαρίσσι, Αταλάντη. Σημαντικές είναι επίσης οι καταστροφές στο αγροτικό δίκτυο, όπου είναι σχεδόν αδύνατη ακόμη και η πρόσβαση στις περιουσίες τους!

Μοναδικές εικόνες από το πέρασμα της κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία εκτός από προβλήματα και καταστροφές άφησε πίσω της και μοναδικές εικόνες αλλά και σπάνια φαινόμενα με κεραυνούς αλλά και με τα πρώτα χιόνια να πέφτουν στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Υδροστρόβιλος στη Ρόδο

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν από διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Αθήνας:

Από το απόγευμα της Τρίτης ο ουρανός της Αττικής καλύφθηκε με πυκνά σύννεφα ενώ τα αστραπόβροντα έκαναν τη μέρα νύχτα.

10

Μαρούσι Αττικής

11

Ανατολικά προάστια Αττικής

2

Κεραυνός στο κέντρο της Αθήνας

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery του άρθρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΠΟΥ ΒΡΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ

11.000 κεραυνούς κατέγραψε το Εθνικό Αστεροσκοπείο

Η σφοδρότητα των φαινομένων ήταν τέτοια που ούτε λίγο, ούτε πολύ…. 11.000 κεραυνοί έπεσαν σε ολόκληρη τη χώρα έως και το μεσημέρι της Τετάρτης!

Δείτε στην εικόνα που ακολουθεί τις θέσεις των κεραυνών όπως τις κατέγραψε το σύστημα ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

xartis

Χαρακτηριστική είναι η περιοχή χωρίς δραστηριότητα κοντά στο κέντρο του Δαιδάλου ανατολικά της Κρήτης και η έντονη δραστηριότητα γύρω από το κέντρο του χαμηλού και στο Αιγαίο.

Το υπόλοιπο της Τετάρτης 25/10, θα συνεχιστούν οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που ήδη εκδηλώνονται κατά κύριο λόγο στο Αιγαίο και τις παράκτιες σε αυτό ηπειρωτικές περιοχές, καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου, και στη Θράκη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, με πιθανότητα χαλαζοπότωσεων, στη Θράκη το μεσημέρι και στην ανατολική Πελοπόννησο το απόγευμα και βράδυ. Βροχές προβλέπονται για την Αττική έως και αργά το απόγευμα, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού.

Ο καιρός την Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Αιγαίο, τις παράκτιες προς αυτό περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας, και την Θεσσαλίας, την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα, και την Πελοπόννησο, οι οποίες σταδιακά και έως το βράδυ θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο. Πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες υπάρχει στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα έως και το μεσημέρι, και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο νότιο Αιγαίο. Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η θερμοκρασία στη βόρεια ηπειρωτική χώρα θα κυμανθεί από 4 έως 19 βαθμούς, στην δυτική από 9 έως 23, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα από 10 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 21, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 11 έως 20, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 14 έως 22.

Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στα νοτιοδυτικά θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως σταδιακά θα γίνουν βόρειοι 3 έως 5 μποφόρ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανότητα για καταιγίδες έως και το μεσημέρι. Στη συνέχεια ο καιρός θα είναι βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για παροδικές βροχές έως και το πρωί. Στη συνέχεια ο καιρός θα είναι βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς.

Πηγή φωτογραφιών: meteo.gr

Σχετικές ειδήσεις