ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Πήγαν στη λίμνη και αντίκρισαν αυτές τις ασυνήθιστες εικόνες (pics)

Ιωάννινα: Πήγαν στη λίμνη και αντίκρισαν αυτές τις ασυνήθιστες εικόνες (pics)

Μία δυσάρεστη εικόνα αντικρίζουν για μία ακόμη φορά τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής στη λίμνη Παμβώτιδα…

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, οι μέτριοι άνεμοι που πνέουν τις τελευταίες ώρες και ο κυματισμός έχει ως αποτέλεσμα μεγάλο τμήμα της Παμβώτιδας να έχει γεμίσει από αφρούς…

Και άλλα σημεία όμως στην επιφάνειά της, ειδικά κοντά στις ακτές καλύπτονται και πάλι από αφρούς, φαινόμενο που έχει καταγραφεί και τα προηγούμενα χρόνια, ειδικά μετά από περιόδους ανομβρίας. Μάλιστα φαίνεται ότι οι αφροί συνδέονται άμεσα με την ρύπανση της Παμβώτιδας, κυρίως από αστικά απόβλητα αλλά και από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.

Τις τελευταίες ημέρες και λόγω της ξηρασίας του Σεπτεμβρίου η στάθμη έχει υποχωρήσει όχι όμως σε ασυνήθιστα επίπεδα. Υπήρξαν προηγούμενα χρόνια όπου την ίδια εποχή η στάθμη ήταν σε αρκετά χαμηλότερο σημείο.

Το φαινόμενο των αφρών πάντως έχει συνδυαστεί περισσότερο με τις καιρικές συνθήκες, όπως τους ανέμους που επικρατούν καθώς και με τα επίπεδα του φυτοπλαγκτόν. Φυσικά είναι κοινό μυστικό ότι η λίμνη εξακολουθεί να δέχεται αστικά απόβλητα, ορισμένες φορές όμως και ζωικά, με αποτέλεσμα η κατάστασή της να επιβαρύνεται….

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery του άρθρου.