ΣΕΙΣΜΟΙ

Ισχυρός σεισμός στην Πάργα - Αισθητός στη μισή Ελλάδα (pics)

Ισχυρός σεισμός στην Πάργα - Αισθητός στη μισή Ελλάδα (pics)
emsc-csem

Σεισμός Τώρα: Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (21/3), στις 02:49, σε περιοχή της Ηπείρου, κοντά στην Πάργα.

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 2 χλμ.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, στα 47 χλμ. νοτιοανατολικά από την πόλη των Ιωαννίνων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

H αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 5,6 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 8,4 χλμ., και επίκεντρο 16 χλμ. ανατολικά -βορειοανατολικά της Πάργας.

Δείτε στη gallery το σεισμό, όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος στην Κέρκυρα και στα Ιωάννινα.

Από την πλευρά του, το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Γεωλογικής Επισκόπησης (USGS), κατέγραψε τη δόνηση στα 5,7 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10χλμ.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Θεσπρωτία και την Πρέβεζα όπου ο κόσμος πετάχτηκε έντρομος στον δρόμο.

Επίσης αισθητός έγινε στο Ιωάννινα την Άρτα, την Κέρκυρα, το Βόλο, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Σύμφωνα με το prevezanews.gr σημειώθηκε για λίγη ώρα πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή του Καναλλακίου, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας έχει διακοπεί λόγω πτώσης βράχων στο οδόστρωμα, στο ύψος της Λούτσας.

Όπως περιγράφουν κάτοικοι από το Καναλλάκι, από το σεισμό έχουν πέσει βιβλιοθήκες, ενώ έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές μέσα στα σπίτια, από πτώσεις αντικειμένων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ