ΕΛΛΑΔΑ

Ικαρία: Το μοιραίο λάθος της αστροφυσικού - Σε εξέλιξη η ιατροδικαστική έρευνα

Ικαρία: Το μοιραίο λάθος της αστροφυσικού - Σε εξέλιξη η ιατροδικαστική έρευνα

Ικαρία: Με τον πιο τραγικό τρόπο γράφτηκε την Τετάρτη ο επίλογος του θρίλερ της εξαφάνισης της Βρετανίδας τουρίστριας, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από το πρωί της Δευτέρας στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας, όπου έκανε διακοπές με τον σύντροφό της.

Για περισσότερες από 72 ώρες η Ικαρία ήταν σε κατάσταση συναγερμού, με τις Αρχές του νησιού να στήνουν μία γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό της 34χρονης αστροφυσικού.

Ωστόσο, το απόγευμα της Τετάρτης γράφτηκε ο τραγικός επίλογος.

Το άψυχο σώμα της 34χρονης Νάταλι Κρίστοφερ εντοπίστηκε σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων, καταπλακωμένο από βράχους σε δύσβατη ορεινή περιοχή, μόλις ενάμισι χιλιόμετρο μακριά από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια όπου διέμενε με τον σύντροφο της. Ο Κύπριος σύντροφος της αναγνώρισε την 34χρονη από τα ανοιχτόχρωμα αθλητικά ρούχα που φορούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε.

Σε εξέλιξη η αυτοψία

Το πρωί της Πέμπτης έφτασε στο νησί ο ιατροδικαστής και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη αυτοψία στο χώρο.

Σημειώνεται ότι το πτώμα της 34χρονης αστροφυσικού δεν έχει ανασυρθεί από το σημείο, καθώς ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης διεξάγει ιατροδικαστική έρευνα, για να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου της.

Οι αστυνομικοί που εξέτασαν το σημείο εκφράζουν την εκτίμηση ότι ο θάνατός της ήταν ατύχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», η πιθανότητα της αυτοκτονίας έχει σχεδόν αποκλειστεί, καθώς δεν έχει βρεθεί κάποιο σημείωμα που να επιβεβαιώνει αυτή την εκδοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο απότομος βράχος, στον οποίο βρέθηκε νεκρή η Νάταλι, ήταν ακατάλληλος για ελεύθερη αναρρίχηση ή καταρρίχηση. Εικάζεται ότι η αστροφυσικός στην προσπάθεια της να αναρριχηθεί ή να καταρριχηθεί, έχασε την ισορροπία της με αποτέλεσμα να καταλήξει στο κενό και να βρει τραγικό θάνατο.

Το σημείο, όπου εντοπίστηκε νεκρή η Νάταλι:

Πώς εντοπίστηκε το άψυχο σώμα της

Μικτά κλιμάκια αστυνομικών, πυροσβεστών και εθελοντών εντόπισαν το πτώμα της άτυχης Νάταλι σε χαράδρα 20 μέτρων, έχοντας πάνω στο σώμα της και στα πόδια της πέτρινους όγκους που την είχαν καταπλακώσει.

Το σημείο, όπου εντοπίστηκε νεκρή η Νάταλι απείχε 1,5 χλμ από το Κέραμε, όπου διέμενε με τον σύντροφό της και πρόκειται για μία δύσβατη ορεινή διαδρομή προς το Καταφύγι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ομάδες αναζήτησης είχαν περάσει τρεις φορές από το μοιραίο σημείο, χωρίς να εντοπίσουν την άτυχη γυναίκα λόγω της μορφολογίας του εδάφους.

Πάνω της βρέθηκε και το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο έκλεισε χθες το πρωί, όπως διαπίστωσε το κλιμάκιο στελεχών της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών που είχε φτάσει στο νησί.

Σε ΣΟΚ ο σύντροφος της αστροφυσικού - Το σπαρακτικό του μήνυμα

Ο 38χρονος Κυριάκος, ο σύντροφος της Νάταλι, είναι σε κατάσταση σοκ.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανάρτηση διασώστη του Βαγγέλη Κριαρά, ο Κυριάκος, θέλησε να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν στον εντοπισμό της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κριαράς ανάρτησε το μήνυμα που του έστειλε ο Κύπριος σύντροφος της Νάταλι Κρίστοφερ.

Δείτε το μήνυμα του Κυριάκου στη gallery:

Υπενθυμίζεται ότι η Νάταλι είχε επικοινωνήσει μαζί του τη Δευτέρα το πρωί όταν πήγε για τρέξιμο, όπως είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς και μετά οι κλήσεις ήταν αναπάντητες.

Δείτε φωτογραφίες της άτυχης Natalie:

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η 34χρονη επιστήμονας είχε φτάσει στις αρχές Αυγούστου στην Ικαρία για διακοπές με τον σύντροφό της.

Τη Δευτέρα το απόγευμα θα αναχωρούσαν για την Κύπρο, όπου διαμένουν, μέσω Αθήνας. Το πρωί της Δευτέρας ο 38χρονος ξύπνησε και δεν βρήκε την σύντροφό του στο δωμάτιο, της τηλεφώνησε κι εκείνη του είπε ότι είχε πάει για τρέξιμο.

Από εκείνη τη στιγμή υπήρξε τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό της, με τις Αρχές να επιστρατεύουν όλα τα δυνατά μέσα προκειμένου να βρεθεί η νεαρή γυναίκα.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Καύσωνας θα «σαρώσει» την Ελλάδα – Αυτές οι περιοχές θα «ψηθούν»