ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Υμηττός: «Άκουσα έκρηξη πριν ξεσπάσει η φωτιά»

Φωτιά Υμηττός: «Άκουσα έκρηξη πριν ξεσπάσει η φωτιά»
facebook

Μαρτυρία σοκ για την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στον Υμηττό. 

Μάρτυρας από την περιοχή μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ αποκαλύπτοντας πως λίγο πριν τις φλόγες άκουσε μια έκρηξη.

«Άκουσα μια ισχυρή έκρηξη και μετά ξεκίνησε η φωτιά» υποστήριξε. Τα αίτια της φωτιάς διερευνόνται από την πυροσβεστική καθώς προτεραιότητα είναι να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο πριν την ενίσχυση των ανέμων στην Αττική.

Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη. Αρχικά κινητοποιήθηκαν 68 Πυροσβέστες με 18 οχήματα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Στη συνέχεια όμως, όπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, oι δυνάμεις στην περιοχή ενισχύθηκαν και αυτή την ώρα επιχειρούν:

141 Πυροσβέστες με 46 οχήματα, 5 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα και δύο ελικόπτερα Σινούκ.
Συνδράμουν δύο μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και δύο της Περιφέρειας καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στο συντονιστικό ο Χρυσοχοΐδης - Στο μέτωπο ο Χαρδαλιάς

Στο σημείο έσπευσαν επίσης αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εκκενώσουν προληπτικά κατοικημένες περιοχές και να συνδράμουν στους κατοίκους. Ο Αρχηγός του ΠΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος έθεσε σε γενική επιφυλακή το Πυροσβεστικό Σώμα στην Αττική και σε μερική όλη την Ελλάδα.

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Στο ελικόπτερο της πυροσβεστικής από το οποίο γίνεται η επίβλεψη της επιχείρησης επιβιβάστηκαν νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος, οι οποίοι συντονίζουν τα εναέρια μέσα που κάνουν ρίψεις στο μέτωπο της φωτιάς.

Εκκενώσεις σπιτιών και διακοπές κυκλοφορίας

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, υπήρξε εντολή για εκκένωση διάσπαρτων σπιτιών στην περιοχή της Παιανίας στους πρόποδες του Υμηττού. Παράλληλα η Αστυνομία, λόγω της πυρκαγιάς έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή Προσήλιο και ειδικότερα στην οδό Ιονίου.

Η φωτιά έφτασε έως την κορυφογραμμή στις κεραίες και στη συνέχεια άλλαξε εκ νέου κατεύθυνση προς τα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου υπάρχουν δύο σπίτια καμμένα, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται προς ώρας από την πυροσβεστική.