ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά: Η μάχη με τις φλόγες σε Υμηττό και Παιανία –183 πυρκαγιές σε ένα τριήμερο

Φωτιά: Η μάχη με τις φλόγες σε Υμηττό και Παιανία –183 πυρκαγιές σε ένα τριήμερο

Τεράστια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε στον Υμηττό τα ξημερώματα της Δευτέρας. Οι εικόνες που μετέδωσαν ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα είναι συγκλονιστικές.  

Έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς έχει ξεκινήσει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μετά από καταγγελίες πολιτών για εκρήξεις αλλά και ταυτόχρονες εστίες στην Παιανία, όπου εκδηλώθηκε η μεγάλη φωτιά που εξαπλώθηκε στη συνέχεια στον Υμηττό και έφτασε μέχρι τις κεραίες.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να πιστοποιεί εμπρησμό, αν και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής υποστήριξαν πως άκουσαν εκρήξεις τα πρώτα λεπτά της εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχει κίνδυνος για το δάσος της Καισαριανής.

Από τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς ένα σπίτι, ενώ ζημιές υπέστησαν και άλλα τρία.

Συγκλονιστικά είναι τα πλάνα που μετέδωσαν ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα που έσπευσαν να καλύψουν τη μάχη με τις φλόγες.

«Έκοψε ο αέρας και βοήθησε την κατάσταση»

«Δεν την είδα (σ.σ. τη φωτιά). Αλλά γύρω στις 03:10 μου μύρισε», αναφέρει στο newsbomb.gr ο Νίκος Θώδας, κάτοικος της Παιανίας

Όσον αφορά τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ο Νίκος Θώδας δήλωσε έκπληκτος για την άμεση ανταπόκριση, καθώς και για τον αριθμό των πυροσβεστών που κατέφθασε στο σημείο:

«Η πυροσβεστική ήρθε σε χρόνο dt. Πολλά οχήματα και πολλά μηχανήματα […] Ήρθαν πάρα πολλά μέσα. Δεν το ‘χω ξαναδεί αυτό».

Σύμφωνα με τον Νίκο Θώδα, η εικόνα της πυρκαγιάς καλυτέρεψε γύρω στις 05:00 όπου «έκοψε ο αέρας και βοήθησε την κατάσταση».

Το χρονικό

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην οδό Σερρών στην Παιανία και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Με το πρώτο φως της ημέρας, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν ενώ στη «μάχη» ρίχτηκαν και εναέρια μέσα.

Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατηθούν οι φλόγες μακριά από το δάσος της Καισαριανής, η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι η φωτιά βρίσκεται πλέον σε ύφεση.

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbomb.gr από το καμένο σπίτι:

Σε πύρινο κλοιό η χώρα

Ένα από τα πιο δύσκολα 24ωρα πέρασαν από τα ξημερώματα της Κυριακής μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σήμερα σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, στο διάστημα από 15 Ιουλίου έως σήμερα εκδηλώθηκαν 1.302 πυρκαγιές και στο τριήμερο 183

Μετά την πυρκαγιά στην Ελαφόνησο, που κατέκαψε το 1/4 του μικρού νησιού, ακολούθησε τα ξημερώματα της Δευτέρας η φωτιά στον Υμηττό, ενώ ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση και στην Κεφαλονιά, όπου ξέσπασε πυρκαγιά στην τοποθεσία Αγκώνας. Πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν να επέμβουν και στη Βάρδα της Ηλείας, όπου η φωτιά καίει από χθες Κυριακή και σύμφωνα με την Π.Υ. τέθηκε υπό μερικό έλεγχο πριν από λίγες ώρες.

Στη Νέα Πεντέλη, η φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ, ευτυχώς τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, σε μια περιοχή που έχει χτυπηθεί αλύπητα από τον πύρινο εφιάλτη, ενώ και στην Αχαΐα υπήρχαν τρία ενεργά μέτωπα, στα οποία η Πυροσβεστική έδωσε ολονύχτια μάχη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο χειριστής του φουσκωτού

Βάσεις 2019: Πού θα φτάσουν οι στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές - Όλες οι εκτιμήσεις

Σχετικές ειδήσεις