ΕΛΛΑΔΑ

Υπέροχα φλαμίνγκο στο Ναύπλιο - Δείτε τις εικόνες

Υπέροχα φλαμίνγκο στο Ναύπλιο - Δείτε τις εικόνες
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μία στάση στο ταξίδι της φθινοπωρινής μετανάστευσης...

Περισσότερα από 50 φλαμίνγκο προσγειώθηκαν σήμερα (26/08), στον υδροβιότοπο του Ναυπλίου Νέας Κίου προκειμένου να ξεκουραστούν από το ταξίδι της φθινοπωρινής μετανάστευσης.

Δείτε υπέροχες φωτογραφίες στη gallery που ακολουθεί:

Στο τέλος του καλοκαιριού εκατομμύρια πουλιά πραγματοποιούν με ακρίβεια το ίδιο ακριβώς ταξίδι προς τις θερμότερες περιοχές, κυρίως της Αφρικής.

Σμήνη φλαμίνγκο προικισμένα από τη φύση με την τέλεια μορφολογία και φυσιολογία ώστε να διανύουν μεγάλες αποστάσεις, πετούν προς περιοχές με πιο εύκρατο κλίμα όπου οι συνθήκες διαβίωσης είναι ευνοϊκότερες και κυρίως, η εύρεση τροφής ευκολότερη.

Τα πουλιά αυτά ακολουθούν μεταναστευτικούς, εναέριους διαδρόμους με τρόπους που δεν έχουν αποκρυπτογραφηθεί επαρκώς, με μία δεινή, έμφυτη ικανότητα προσανατολισμού που εικάζεται ότι σχετίζεται με το μαγνητικό πεδίο της Γης.

Χρησιμοποιώντας ως σημείο αναφοράς την μορφολογία του εδάφους και τη θέση του ήλιου, το ταξίδι των αποδημητικών φλαμίνγκο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επιβίωσης τους και ένα σημαντικό ευαίσθητο κομμάτι του παγκόσμιου οικοσυστήματος.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Το πρώτο ζώο που θα δεις στην φωτογραφία αποκαλύπτει την προσωπικότητά σου (photos)

Φωτιά ΤΩΡΑ στον Μαραθώνα - Μάχη με τους ισχυρούς ανέμους δίνουν οι πυροσβέστες

Σχετικές ειδήσεις