ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Ταλαιπωρία και μπάζα στην Αθηνών – Κορίνθου - Ανοιχτά και τα δύο ρεύματα

Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Ταλαιπωρία και μπάζα στην Αθηνών – Κορίνθου - Ανοιχτά και τα δύο ρεύματα

Με προβλήματα και χαμηλές ταχύτητες διεξάγεται η κυκλοφορία μετά την επέλαση της κακοκαιρίας «Γηρυόνης».

Άνοιξε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι η εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα.

Ενώ μετά τις 2.30 το μεσημέρι, η κυκλοφορία διεξάγεται από μία λωρίδα η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Εθνικό Οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας.

Η κυκλοφορία στην Αθηνών-Κορίνθου είχε διακοπεί λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών.

Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων, διακόπηκε λόγω συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα από την κακοκαιρία. Η Αθηνών – Κορίνθου έκλεισε στο ρεύμα προς Κόρινθο από το 54ο χιλιόμετρο μέχρι το 62ο χιλιόμετρο, με την Τροχαία να σταματά τα αυτοκίνητα στα διόδια της Ελευσίνας και του Ισθμού.

Τα νερά από το ρέμα έφτασαν μέχρι τον κεντρικό δρόμο, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να δώσουν εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας και στην παλαιά Εθνική οδός, κόβοντας στην ουσία, προσωρινά, κάθε δίοδο προς την Αθήνα.

Η εντολή που δόθηκε ήταν να κλείσει η Ολυμπία Οδός από τα διόδια του Καλαμακίου έως τους Αγίους Θεοδώρους και η παλιά Εθνική από τα διόδια της Ελευσίνας προς Κόρινθο, έως και τα διόδια του Καλαμακίου.

«Ισοπεδώθηκε» η Κινέτα

Μεγάλα προβλήματα και αμέτρητες ζημιές έχει προκαλέσει το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Γηρυόνης» στην περιοχή της Κινέτας.

Χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους κινδύνευσαν ζωές, είπε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι εικόνες από την περιοχή λίγες ώρες μετά το πέρασμα του «Γηρυόνη» αποτυπώνουν τη σφοδρότητα του φαινομένου.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε στο σπίτι της ο «Γηρυόνης» περιέγραψε στο Newsbomb.gr κάτοικος της Κινέτας. «Η στάθμη του νερού ανέβηκε μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα. Βγήκαμε έξω με τις πιτζάμες» λέει η κ. Μόρφη. Η ισχυρή καταιγίδα σημειώθηκε στην περιοχή γύρω στις 2:30 τα ξημερώματα και τα νερά παρέσυραν μέχρι και αυτοκίνητα.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

ΓΓΠΠ: Έκκληση στους κατοίκους να αποφύγουν τις μετακινήσεις λόγω κακοκαιρίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), εξέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (25/11) επείγουσα έκκληση - σύσταση προς τους πολίτες - κατοίκους της Αττικής, να αποφύγουν τις μετακινήσεις έως τις 10:00 το πρωί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση – έκκληση, οι μετακινήσεις πρέπει να αποφεύγονται τόσο για λόγους προληπτικούς και για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης, με πιθανές δυσάρεστες συνέπειες λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Αναστολή Προαστιακού

Αποφασίστηκε η αναστολή όλων των δρομολογίων του Προαστιακού Σιδηροδρόμου από το Κιάτο προς Πειραιά και αντίστροφα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις τους προς τις περιοχές αυτές και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις: Ποιοι θα πάρουν αναδρομικά έως και 10.560 ευρώ

Λαμία: Θρήνος για τον πολύτεκνο πατέρα – Ποιος ήταν ο 37χρονος που σκοτώθηκε στο φρικτό τροχαίο

Σχετικές ειδήσεις