ΕΛΛΑΔΑ

Ηφαιστίωνας: Χιονίζει στο Καρπενήσι – Απαγορεύτηκε η είσοδος στο χιονοδρομικό του Παρνασσού

Ηφαιστίωνας: Χιονίζει στο Καρπενήσι – Απαγορεύτηκε η είσοδος στο χιονοδρομικό του Παρνασσού
INTIME NEWS

Ακόμα και στην πόλη του Καρπενησίου ξεκίνησε να πέφτει το χιόνι με την κακοκαιρία Ηφαιστίωνας να απλώνεται σταδιακά σε ολόκληρη την χώρα.

Η Βοιωτία θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο του χιονιά όπου τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα πέσει πολύ χιόνι, στις ίδιες περιοχές που «χτύπησε» και το προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας. Επίσης, θα χιονίσει και στη Φθιώτιδα αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού.

Από το μεσημέρι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Θράκης, της Ανατολικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής, της Θεσσαλίας, ενώ από το απόγευμα σε περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας και της Κεντρικής και Βόρειας Πελοποννήσου. Τις ίδιες ώρες, βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο σύνολο σχεδόν της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, του Ιονίου και του Αιγαίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων μέχρι στιγμής γίνεται χωρίς κανένα πρόβλημα, τόσο στο εθνικό, όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Όπως είναι γνωστό υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας στην εθνική οδό όλων των οχημάτων άνω του 1,5 τόνου για σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα. Οι οδηγοί που θα κινηθούν το διήμερο αυτό στην εθνική οδό θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να έχουν υποχρεωτικά μαζί τους αλυσίδες και να ξέρουν να τις τοποθετούν.

«Βουλιάζει» από κόσμο το χιονοδρομικό στον Παρνασσό – Επεμβαίνει η Πολιτική Προστασία

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το lamiareport.gr το χιονοδρομικό κέντρο στον Παρνασσό μπορεί να «βουλιάζει» από κόσμο, ωστόσο οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας αποφάσισαν να το αποσυμφορήσουν, αφού τις επόμενες ώρες η χιονόπτωση θα είναι σφοδρή και υπάρχει κίνδυνος να εγκλωβιστούν οι εκδρομείς.

Έτσι λοιπόν από τις 12:00' το μεσημέρι απαγορεύτηκε η είσοδος στο ΧΚ και σιγά - σιγά τις επόμενες ώρες θα ξεκινήσει η σταδιακή αποχώρηση των εκδρομών ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στην επιστροφή με τον χιονιά, που θα είναι σε εξέλιξη με ιδιαίτερη ένταση στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας, αλλά της βόρειας και νότιας Λοκρίδας.

Θεοφάνεια με χιόνια και καταιγίδες

Για την ημέρα των Θεοφανείων προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές στα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και πρόσκαιρα στη βόρεια Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ξεκίνησε η επέλαση του «Ηφαιστίωνα» - Καρέ-καρέ η εξέλιξη της κακοκαιρίας - Πού θα χιονίσει

Σχετικές ειδήσεις