ΕΛΛΑΔΑ

Φονικό στις Μοίρες: Αυτός είναι ο 17χρονος που απέτρεψε το μακελειό

Φονικό στις Μοίρες: Αυτός είναι ο 17χρονος που απέτρεψε το μακελειό

Ξέσπασμα της μητέρας του 17χρονου Κωνσταντίνου που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος 

 

Δραματική περιγραφή της μάνας του 17χρονου ήρωα που βρέθηκε την Τετάρτη το βράδυ στο χώρο του εγκλήματος όπου έπεσε νεκρός ο 79χρονος παππούς του στις Μοίρες.

«Το παιδί μου δεν είναι πλέον παιδί» ανέφερε στο ξέσπασμά της η μάνα του παιδιού Ύβα Κουμαντάκη στην εκπομπή «Κρήτη σήμερα» θέλοντας να εξάρει το σθένος και την ψυχραιμία που επέδειξε ο μικρός Κωνσταντίνος σώζοντας από βέβαιο θάνατο την 65χρονη γιαγιά του.

Όπως αναφέρει συγκλονισμένη, ο γιος της μπορεί να οδήγησε το δολοφόνο στο σπίτι του παππού του μην γνωρίζοντας τις προθέσεις του 51χρονου, ωστόσο όταν κατάλαβε τι πάει να συμβεί έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να σώσει όχι μόνο τους τρεις φίλους του αλλά και τη γιαγιά του τη στιγμή που έπεφταν οι πυροβολισμοί.

Λειτούργησε ως «ασπίδα»

Σε πρώτη φάση τραβάει τη γιαγιά του από το χέρι και λειτουργώντας ως ασπίδα, την φέρνει μέσα στο σπίτι κλείνοντας την πόρτα. Ήταν και η κίνηση χάρη στην οποία η 65χρονη γλίτωσε από τις σφαίρες και τραυματίστηκε με διαμπερές τραύμα στον ώμο.

Σε δεύτερη φάση έχοντας συγκεντρώσει και τα 4 άτομα στο διαμέρισμα αποφασίζει να καλέσει την Άμεση Δράση αλλά και ασθενοφόρο για να παραλάβει τη γιαγιά του η οποία κείτονταν αιμόφυρτη στον καναπέ του σπιτιού.

Επίσης συγκλονιστική η περιγραφή της μάνας για τις στιγμές τρόμου που έζησε η οικογένεια καθώς όπως αναφέρει λίγο πριν επιστρέψει ο φερόμενος δράστης στο διαμέρισμα που βρίσκονταν ενημερώνει γιαγιά και φίλους να καλυφθούν γιατί υπήρχε το ενδεχόμενο να ανοίξει «πυρ» εναντίον τους, γεγονός έπραξε τελικά ο 51χρονος.

Σοκάρουν οι ανατριχιαστικές μαρτυρίες - «Δεν τον ένοιαζε ποιον θα σκοτώσει»

Λίγο πριν τις 11 το πρωί της Παρασκευής (17/01) ο 51χρονος οδηγήθηκε στα δικαστήρια Ηρακλείου προκειμένου να βρεθεί ενώπιον του Εισαγγελέα. Στο χώρο των δικαστηρίων είχε μαζευτεί αρκετός κόσμος, μεταξύ αυτών και συγγενείς του θύματος με την ισχυρή αστυνομική δύναμη να μεταφέρει τον δράστη από τη πίσω πλευρά του Μεγάρου.

Ωστόσο, εκεί βρισκόταν στενοί συγγενείς του άτυχου ηλικιωμένου που στη θέα του 51χρονου εξοργίστηκαν και επιχείρησαν να του επιτεθούν.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από τα δικαστήρια:

«Αυτό που έγινε είναι αδιανόητο. Ο πατέρας μου νεκρός, η μητέρα μου στο ΠΑΓΝΗ τραυματισμένη. Όλα αυτά έγιναν επειδή αυτός λέει ότι μέθυσε», φώναζε η κόρη του θύματος, σύμφωνα με το cretapost.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο γιος του 80χρονου επιτέθηκε κατά της αστυνομίας λέγοντας πως προστατεύουν τον άνδρα που δολοφόνησε τον πατέρα του, ενώ οργισμένος φώναζε να μην επιστρέψει ο 51χρονος στο χωριό, λέγοντας χαρακτηριστικά «αν έρθει στις Μοίρες θα τον σφάξουμε».

Τα πνεύματα ηρέμισαν λίγα λεπτά αργότερα με τους αστυνομικούς να οδηγούν ενώπιον του εισαγγελέα τον δράστη.

«Δεν τον ένοιαζε ποιον θα σκοτώσει»

Σοκαριστικές είναι οι περιγραφές των τεσσάρων ανήλικων, του εγγονού του 79χρονου και τριών φίλων του, που βρίσκονταν στο σπίτι του 79χρονου το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου στις Μοίρες.

Και τα τέσσερα παιδιά, σύμφωνα με το cretalive, βρίσκονταν στην ισόγεια γκαρσονιέρα που είχε παραχωρήσει ο άτυχος ηλικιωμένος στον εγγονό του ώστε να περνάει τον ελεύθερο χρόνο με την παρέα του. Έπαιζαν ηλεκτρονικό όσο περίμεναν έναν ακόμα φίλο τους. Όταν χτύπησε η πόρτα, πίστεψαν ότι ήταν εκείνος. Ο εγγονός του θύματος σηκώθηκε και άνοιξε την πόρτα μηχανικά. Επέστρεψε στη θέση του χωρίς καν να κοιτάξει. Ξαφνικά τα παιδιά είδαν να μπαίνει ο 51χρονος, τον οποίο ουδείς γνώριζε.

«Τότε μπήκε μέσα ένας άνδρας περίπου 50 ετών, με γκρίζα μαλλιά, με κοιλιά, ο οποίος φαινόταν μεθυσμένος γιατί τα μάτια του ήταν κόκκινα, παραπατούσε και το παντελόνι του ίσα που στεκόταν κάτω από τη μέση του» περιγράφει χαρακτηριστικά ο ένα από τα παιδιά.

Ο άγνωστος, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παιδιών, ρώτησε να μάθει αν είναι εκεί το σπίτι του Χατζάκη. Ο εγγονός του 79χρονου αντιλαμβανόμενος τη μέθη του τον οδήγησε δίπλα στο σπίτι του παππού του, τον οποίο ενημέρωσε να βγει έξω.

«Τότε ο παππούς μου βγήκε έξω να του μιλήσει, ακολουθώντας και η γιαγιά από πίσω. Εγώ ήμουν εντός της οικίας στο διάδρομο και κοιτούσα προς τα έξω, έχοντας οπτική επαφή. Ο παππούς μου τον χαιρέτισε και αυτός τον ρώτησε: “ποια ενοικιάζει το διαμέρισμα στον πρώτο όροφο;”. Του απάντησε ότι έχει μια νοικάρισσα που μένει πάνω, ήρθε η γυναίκα ενοικίασε το σπίτι, πληρώνει το ενοίκιο. Συνέχισε αυτός να λέει διάφορα ασυνάρτητα και μέσα σε αυτά ρώτησε “πόσο ενοίκιο πληρώνει;”. Εγώ είχα γυρίσει την πλάτη και κατευθυνόμουν προς την πίσω πόρτα όπου μέσω μίας αυλής το διαμέρισμα του παππού μου επικοινωνεί με την γκαρσονιέρα. Άκουσα ένα όπλο να οπλίζει και πέντε πυροβολισμούς. Άκουσα τη γιαγιά μου να ουρλιάζει “σκοτώσανε τον άνδρα μου” και έκλαιγε» λέει ο εγγονός του θύματος.

«Ένιωσα τις σφαίρες να περνάνε δίπλα μου»

«Κλείδωσα την πόρτα και γυρνώντας την πλάτη μου να απομακρυνθώ, άκουσα άλλους τρεις με τέσσερις πυροβολισμούς και ένιωσα τις σφαίρες να περνάνε από δίπλα μου. Ο δράστης γνώριζε ότι ήμασταν εκεί γιατί μας είδε όταν μπήκε στην γκαρσονιέρα. Πιστεύω ότι ήθελε να προκαλέσει και άλλο θανατηφόρο χτύπημα, χωρίς να τον νοιάζει ποιον θα σκοτώσει» υποστηρίζει, σύμφωνα με το cretalive, στην κατάθεση του ένα από τα παιδιά.

«Είχαμε παγώσει όταν καταλάβαμε ότι οι σφαίρες περνούσαν την πόρτα της γκαρσονιέρας. Οι φίλοι μου έπεσαν στο πάτωμα για να αποφύγουν τις σφαίρες αλλά εγώ είχα κοκαλώσει και όπως στεκόμουν ένιωσα τον αέρα από μία σφαίρα που πέρασε από μπροστά μου στο ύψος της μέσης μου» καταθέτει χαρακτηριστικά το άλλο παιδί.

«Εγώ μόλις είδα την πρώτη σφαίρα να τρυπάει το τζάμι της πόρτας έπεσα κάτω και πήγα πίσω από τον καναπέ για να ξεφύγω. Δεν θυμάμαι πόσες φορές πυροβόλησε γιατί είχα σοκαριστεί. Θα μπορούσε να είχε σκοτώσει και εμάς γιατί οι σφαίρες περνούσανε από δίπλα μας» υποστηρίζει ο τρίτος φίλος της παρέας.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες:

«Έχει κενά μνήμης»

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, ο 51χρονος όταν έγινε το άγριο φονικό είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και όπως ισχυρίστηκε στις αρχές δεν θυμάται τίποτε από αυτά που κατηγορείται ότι έκανε.

«Έχει κενά μνήμης», ανέφεραν οι συνήγοροί του τονίζοντας πως αντιμετωπίζει αρκετά χρόνια προβλήματα αλκοολισμού.

Ο ίδιος μόλις τον ενημέρωσαν οι Aρχές για το ότι δολοφόνησε τον 79χρονο και τραυμάτισε την 65χρονη σύζυγό του ζήτησε συγνώμη ενώ αναφέρθηκε για αρκετή ώρα στην εξάρτησή του από το αλκοόλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο γραφείο του εισαγγελέα ήδη βρίσκεται η σχηματισμένη σε βάρος του δράστη δικογραφία και κατηγορείται για ανθρωποκτονίας σε βάρος του 80χρονου, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 65χρονης αλλά και τριών ανήλικων ατόμων.

kriti1.jpg
«Έχει κενά μνήμης», ανέφεραν οι συνήγοροί τουcretapost.gr

Εξαιτίας αλκοολισμού βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του

Ο 51χρονος ήταν για αρκετά χρόνια παντρεμένος με την εν διαστάσει σύζυγό του και έχουν αποκτήσει μαζί τρία παιδιά.

Ωστόσο, ο ίδιος είχε σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού που του είχε δημιουργήσει και διάφορα προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα η εν διαστάσει σύζυγός του να μην αντέξει άλλο αυτή τη ζωή και να πάρει την απόφαση να φύγει από το σπίτι.

Η ίδια πήγε και ενοικίασε ένα σπίτι που άνηκε στον 79χρονο άνδρα στις Μοίρες κρατώντας την τοποθεσία επτασφράγιστο μυστικό από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Την Τρίτη η απολογία του 51χρονου

Τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοκατοχής, αντιμετωπίζει ο 51χρονος από τις Μοίρες Ηρακλείου, που το βράδυ της Τετάρτης πυροβόλησε και σκότωσε 79χρονο συγχωριανό του, ενώ τραυμάτισε και την 65χρονη σύζυγο του θύματος.

Ο φερόμενος ως δράστης οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου που του απήγγειλε τις κατηγορίες, ενώ ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης όταν ο 51χρονος μετά από κατανάλωση αρκετής ποσότητας αλκοόλ, πήγε στο κτήριο όπου ήξερε πως έμενε η εν διαστάσει σύζυγός του και χτύπησε τυχαία μία πόρτα στο ισόγειο προκειμένου να ζητήσει πληροφορίες.

Η πόρτα αυτή ήταν το σπίτι του 80χρονου όπου μέσα, εκείνη την ώρα βρισκόταν το ηλικιωμένο ζευγάρι αλλά και ο 17χρονος εγγονός του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα εκδίδονται οι νέες «ψηφιακές» συντάξεις

Σχετικές ειδήσεις