ΕΛΛΑΔΑ

Σάλος με τον αστυνομικό της ΔΙΑΣ που χτύπησε ανήλικο στο Μενίδι: Τι δήλωσαν Χρυσοχοΐδης-Καραμαλάκης

Σάλος με τον αστυνομικό της ΔΙΑΣ που χτύπησε ανήλικο στο Μενίδι: Τι δήλωσαν Χρυσοχοΐδης-Καραμαλάκης

Αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατεγράφη σε βίντεο να χτυπά ένα 11χρονο παιδί - Τι δήλωσε ο Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό

Το περιστατικό, σύμφωνα με την αστυνομική ρεπόρτερ του CNN Greece Μίνα Καραμήτρου, έλαβε χώρα σε κάποιο σημείο του Μενιδίου και αποκαλύφθηκε από την «Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό».

Όπως έγινε γνωστό, με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. όλοι οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο τίθενται σε διαθεσιμότητα, ενώ θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) σε βάρους τους.

Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή στον Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του παιδιού και να παράσχει οποιαδήποτε ψυχολογική υποστήριξη είναι αναγκαία.

Τι δήλωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας, Μ. Καραμαλάκης

«Ως φυσική ηγεσία, αλλά και η πολιτική ηγεσία, είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες συμπεριφορές. Η αντίδρασή μας ήταν άμεση. Τέτοιες συμπεριφορές είναι πλήρως καταδικαστέες και δεν μπορούμε να τις ανεχτούμε.»

Αυτά δήλωσε απόψε στην Πάτρα, ο αρχηγός της Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, με αφορμή βίντεο που δείχνει αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να βιαιοπραγεί σε βάρος 11χρονου στο Μενίδι της Αττικής, καθώς και για την απόφαση να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και να τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας επισκέφθηκε απόψε την Πάτρα, προκειμένου να παρευρεθεί σε εκδήλωση που οργάνωσαν οι ενώσεις εν΄ ενεργεία και απόστρατων αστυνομικών, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Προηγουμένως, ο Μιχάλης Καραμαλάκης είχε σύσκεψη στη γενική αστυνομική διεύθυνση περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, μαζί με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή και τους αστυνομικούς διευθυντές των τριών νομών.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, «δόθηκαν κατευθύνσεις, ούτως ώστε να είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί και να συμβάλουμε με τον τρόπο αυτό στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδος.»

Παράλληλα, ο αρχηγός της Αστυνομίας τόνισε ότι «έχουν γίνει αξιόλογες προσπάθειες το τελευταίο διάστημα από τους συναδέλφους, με την εξάρθρωση πολλαπλών κυκλωμάτων που εμπλέκονται σε ληστείες κλοπές και όχι μόνο», αλλά όπως πρόσθεσε, «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω βελτίωση, όσον αφορά στις δράσεις των συναδέλφων μας, για την πάταξη της εγκληματικότητας.»

Επίσης, κατά την διάρκεια της σύσκεψης στο αστυνομικό μέγαρο ο Μιχάλης Καραμαλάκης είπε ότι «συζητήθηκαν και άλλα θέματα, όπως το στεγαστικό, η ενίσχυση της στελέχωσης και της υλικοτεχνικής υποδομής, και μία σειρά άλλων ζητημάτων που είναι σε μία διαδικασία εξεύρεσης λύσεων.»

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Πάτρα, ο Μιχάλης Καραμαλάκης επισκέφθηκε την λιμενική ζώνη, προκειμένου όπως είπε, «να δω τι ακριβώς συμβαίνει με το μεταναστευτικό.»

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, «θα πρέπει να περιορίσουμε αυτό το φαινόμενο και προς αυτή την κατεύθυνση συσκεφθήκαμε για να βρούμε λύσεις.»

Στο μεταξύ, στην ομιλία του κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο Μιχάλης Καραμαλάκης επεσήμανε ότι «κάθε αστυνομικός σήμερα επιτελεί με ευσυνειδησία το καθήκον του και γίνεται μέτοχος με το ήθος και την αξιόλογη προσωπικότητά του στη διαμόρφωση της γενικότερης εικόνας του σώματος» και πρόσθεσε: «Αφουγκράζομαι και κατανοώ ως αρχηγός του σώματος αυτή την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία κάθε συναδέλφου αστυνομικού, ο οποίος καθημερινά με επαγγελματισμό και συνέπεια στέκεται δίπλα στον πολίτη και τον εξυπηρετεί χωρίς όρια με προσωπική και οικογενειακή επιβάρυνση και με εργασιακή επικινδυνότητα.»

Τέλος, ο αρχηγός της Αστυνομίας συναντήθηκε μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αστυνομικών.

Δείτε το βίντεο από το περιστατικό:

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται:

«Σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει περιστατικό βιαιοπραγίας αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε βάρος ανηλίκου ημεδαπού στο Μενίδι, ανακοινώνεται ότι ήδη από χθες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, για τα αποτελέσματα της οποίας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Με Απόφαση του Αρχηγείου οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί».

Χρυσοχοΐδης : Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά

Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά, δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με αφορμή βίντεο που δείχνει αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ να βιαιοπραγεί σε βάρος 11χρονου στο Μενίδι.

Σε ανάρτησή του στο twitter o κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρει: «Όποιος χτυπά αναίτια, δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Τα συμπτώματα, η μετάδοση και οι κίνδυνοι - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Καιρός: «Εξαφανίζεται» το χιόνι από την Ελλάδα – Τι αποκαλύπτουν οι δορυφορικές εικόνες

Σχετικές ειδήσεις