ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Ύποπτο κρούσμα στο ΑΤ Μοσχάτου

Κοροναϊός: Ύποπτο κρούσμα στο ΑΤ Μοσχάτου

ΚοροναϊόςΣυναγερμός στο Αστυνομικό Τμήμα Μοσχάτου.

Ανησυχία επικρατεί στους αστυνομικούς του ΑΤ Μοσχάτου μετά την είδηση ότι υπάρχουν ενδείξεις για κρούσμα κορονοϊού.

Την είδηση επιβεβαίωσαν στο Newsbomb.gr αστυνομικοί που υπηρετούν στο ΑΤ Μοσχάτου, αναφέροντας επιπλέον ότι από την πληροφόρηση που έχουν το άτομο που εξετάζεται είναι ένας ανήλικος μετανάστης Αφγανικής καταγωγής ο οποίος φέρεται να είχε όλα τα συμπτώματα του Covid 19. Όπως ήταν φυσικό ο ανήλικο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και υποβλήθηκε σε τεστ για το νέο κοροναϊό. Τα αποτελέσματα αναμένονται μέχρι αύριο.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Ιδιοκτήτης φροντιστηρίου η πρώτη σύλληψη στην Ελλάδα για παραβίαση των μέτρων

Συνελήφθη χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, ιδιοκτήτης φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης διότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, δεν τήρησε τα προληπτικά μέτρα για τον κορονοϊό και έκανε μάθημα.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν μετά από καταγγελία και αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Μέχρι ισόβια σε όσους παραβιάζουν τους υγειονομικούς περιορισμούς

Σκληρές είναι οι ποινές που ορίζει το άρθρο 285 του ποινικού κώδικα για όποιον παραβιάζει τα μέτρα της πολιτείας για την αποφυγή διάδοσης της νόσου. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από τον Άρειο Πάγο, στον εισαγγελέα θα οδηγούνται όσοι παραβιάζουν τα μέτρα.

Την άμεση παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών όταν διαπιστώνεται παραβίαση των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορoναϊού ζητά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Με εγκύκλιο που απέστειλε στους εισαγγελείς όλης της χώρας, ο κ. Βασίλειος Πλιώτας παραπέμπει στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα στο οποίο προβλέπονται αυστηρές ποινικές κυρώσεις για όσους παραβιάζουν τα μέτρα που έχουν διαταχθεί για να αποτραπεί η διάδοση της επικίνδυνης νόσου.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «με αυτή τη συμπεριφορά προσβάλλουν ή θέτουν σε κίνδυνο θεμελιώδη προστατευόμενα έννομα αγαθά όπως η ζωή και η σωματική υγεία» και προσθέτει: «Είναι αυτονόητη η παρέμβασή σας όταν συντρέξει νόμιμη περίπτωση».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: «Βόμβα» από Έλληνα επιστήμονα για την θνησιμότητα του ιού

Σχετικές ειδήσεις