ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Σύσκεψη στην Περιφέρεια Ιωαννίνων για την εφαρμογή μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης

Κορονοϊός: Σύσκεψη στην Περιφέρεια Ιωαννίνων για την εφαρμογή μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης

Ενημερωτική σύσκεψη με θέμα την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων για το κορονοϊό, έγινε σήμερα στην Περιφέρεια Ηπείρου με την συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων.

Κατά την σύσκεψη εκτιμήθηκε η μέχρι σήμερα κατάσταση, συζητήθηκαν προτάσεις για συμπληρωματικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν και επισημάνθηκαν ανάγκες που απαιτούνται να καλυφθούν, σχετικά με τη λειτουργία των νοσοκομείων και των δημόσιων δομών υγείας. Μέχρι σήμερα, η κατάσταση στην Ήπειρο εκτιμήθηκε ότι βρίσκεται σε καλό επίπεδο. Έχουν καταγραφεί μόνο δύο κρούσματα στα Ιωάννινα, ενώ τα δείγματα που έχουν σταλεί προς έλεγχο από τα άτομα που ήρθαν σε επαφή με τους δύο ασθενείς, ήταν αρνητικά. Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται και σε αυτή περιλαμβάνονται και τα μέλη του εκδρομικού γκρουπ που είχε μεταβεί στους Αγίους Τόπους.

Με την ευκαιρία, απευθύνεται σύσταση στους πολίτες να μην λαμβάνουν υπόψη όσα ανεύθυνα διαδίδονται, αλλά σε αυτά που υπεύθυνα ανακοινώνονται από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ.

Όπως τονίστηκε από τους μετέχοντες στην σύσκεψη, η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων και της μετάδοσης του κορονοϊού, μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν όλοι ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των επιστημόνων, με πρώτη και βασικότερη να παραμείνουν στα σπίτια τους. Πρόκειται για θεμελιώδες ζήτημα, ούτως ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ειδικότερα τα νοσοκομεία της Ηπείρου, στο ενδεχόμενο μεγάλης αύξησης κρουσμάτων της νόσου.

Επίσης, σε επίπεδο Περιφέρειας, από σήμερα και στο εξής, όταν κρίνεται αναγκαίο θα εκδίδεται ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Στη σύσκεψη αναλύθηκαν κατά νοσοκομείο, τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την νοσηλεία ατόμων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αλλά και για τον προέλεγχο που απαιτείται να γίνεται ώστε να μην επιβαρύνονται τα Τμήματα Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων.

Τέθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν την εξέταση των δειγμάτων, που θα αρχίσει να γίνεται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τις επόμενες ημέρες, τα οποία, όπως τονίστηκε, πρέπει να αποστέλλονται αποκλειστικά από τα νοσοκομεία.

Αναφορά έγινε και στο ενδεχόμενο να απαιτηθεί ενίσχυση του προσωπικού των ΜΕΘ και γενικά των νοσοκομείων από άλλες δημόσιες δομές, ως επίσης σε μέσα και αναλώσιμα υλικά.

Ο περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην εισαγωγική του τοποθέτηση χαρακτήρισε θετικό το γεγονός πως έκλεισαν τα σύνορα με Αλβανία-Ιταλία, εκτίμησε ότι ο κόσμος άρχισε να πειθαρχεί στα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε η Πολιτεία, ενώ αναφέρθηκε και στην ικανοποίηση των αιτημάτων που υπέβαλαν στην Περιφέρεια τα νοσοκομεία, για την ενίσχυση του εξοπλισμού τους.

Στην σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, για μια ακόμη φορά απευθύνεται έκκληση και συμβουλή προς τους πολίτες, να μην μεταβαίνουν στα νοσοκομεία με τα πρώτα ελαφρά συμπτώματα που μπορεί να εμφανίζονται, αλλά πρώτα να απευθύνονται στον προσωπικό τους ιατρό για οδηγίες.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Αποκάλυψη-«βόμβα» επιδημιολόγου στο Newsbomb.gr: Υπάρχει μεγάλη εξάπλωση του ιού

Κορονοϊός: Αποκάλυψη - «βόμβα» από κορυφαίο επιδημιολόγο

Σχετικές ειδήσεις