ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Καραντίνα στην Ελλάδα - Ποιες περιοχές είναι σε lockdown

Κορονοϊός: Καραντίνα στην Ελλάδα - Ποιες περιοχές είναι σε lockdown
INTIME NEWS

Κορονοϊός: Από το βράδυ της Τετάρτης (01/04), έχει τεθεί σε κατάστασης καραντίνας η τοπική κοινότητα Φούστανη του δήμου Αλμωπίας Πέλλας.

Την απόφαση έλαβε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και το Δήμο Αλμωπίας, κατόπιν εισήγησης της τοπικής δημοτικής Αρχής.

Περιπολικά της αστυνομίας βρίσκονται στις εισόδους και εξόδους του οικισμού, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. είναι αρμόδια για την διασφάλιση εφαρμογής της απόφασης, τη διαπίστωση τυχόν παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων ενώ η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας έχει κληθεί να λάβει μέριμνα για συνδρομή σε προσωπικά και μέσα όπου και όταν απαιτηθεί αυτό προς τον δήμο Αλμωπίας.

Στο χωριό, που μπήκε σε καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες, τις τελευταίες ώρες εμφανίστηκαν τέσσερα κρούσματα κορονοϊού, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Αλμωπίας, Χρήστος Μπάτσης, και λόγω της αυξητικής τάσης αποφασίστηκε να τεθεί η κοινότητα της Φούστανης σε καραντίνα.

«Οι κάτοικοι προσπαθούν να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους. Υπάρχει μια σχετική ανησυχία, γιατί είναι κάτι πρωτόγνωρο. Θα είμαστε δίπλα στους ανθρώπους αυτούς για να τους στηρίξουμε και όχι να τους στιγματίσουμε», είπε ο κ.Μπάτσης ερωτηθείς για το πώς αντέδρασαν οι περίπου 450 κατοίκοι της Φούστανης μετά την εμφάνιση των κρουσμάτων κορονοϊού.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Lockdown στην Καστοριά

Μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα των κατοίκων της Μεσοποταμίας Καστοριάς φέρνει η καραντίνα που επιβλήθηκε μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή.

Στην δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας ανήκουν τα χωριά Οινόη, Αγία Κυριακή και Μεσοποταμία, όπου καταγράφηκαν περιστατικά COVID-19, και στην ευρύτερη περιοχή που έχει τεθεί σε καραντίνα συνολικά διαμένουν περίπου 5.000 άνθρωποι.

Τα πρώτα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν την εμφάνιση τους το απόγευμα της Τρίτης (31/03) -λίγο μετά τις 20:00- και έως τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το σχέδιο πλήρους αποκλεισμού της γεωγραφικής ενότητας είχε ολοκληρωθεί.

Όλες οι είσοδοι στην ευρύτερη περιοχή (Μεσοποταμία, οικισμός Κολοκυνθούς, Καλοχώρι, Φτεριά, Αγία Κυριακή, Οινόη) έχουν αποκλειστεί και επιτρέπονται μόνο οι υπηρεσίες υγείας και τροφοδοσίας.

Παράλληλα, έχει τροποποιηθεί και το δρομολόγιο του αστικού ΚΤΕΛ Καστοριάς, ενώ έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία από τις 8:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ στους Δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης.

Καραντίνα και στη Ριτσώνα

Σε υγειονομικό περιορισμό για 14 μέρες μπαίνει από σήμερα το πρωί η δομή φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο στη Ριτσώνα, με εντολή του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, και σε συνεργασία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.\

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Σε καραντίνα το πλήρωμα του «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων κορονοϊού θα παραμείνει για τουλάχιστον 12 μέρες και το πλήρωμα του πλοίου «Ελευθεριος Βενιζέλος» καθώς και οι υπόλοιποι ναυτικοί του.

Στο πλοίο εντοπίστηκαν 20 κρούσματα κορονοϊού, μεταξύ των 383 επιβαινόντων. Από αυτά τα 2, ένας 72χρονος Ελβετός και ένας 34χρονος Ινδονήσιος, ήταν σε σοβαρότερη κατάσταση, και μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Το πλοίο παραμένει έξω από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει πάρει δείγματα από τους επιβαίνοντες και αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του τεστ.

Πέντε δήμοι υπό περιοριστικά μέτρα

Την περασμένη Τρίτη ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, είχε ανακοινώσει νέα περιοριστικά μέτρα σε 5 δήμους: α) Καστοριάς, β) Ορεστίδος, γ) Νεστορίου, δ) Ξάνθης, ε) και Μύκης. Στους παραπάνω δήμους απαγορεύεται κάθε μετακίνηση από τις 8 βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του χρόνια Έλληνας ηθοποιός