ΕΛΛΑΔΑ

Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση 24χρονου από το Πέραμα

Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση 24χρονου από το Πέραμα

Η περιπέτεια του Αναστάσιου - Ιωάννη Ροδάκη, 24 ετών, έληξε το βράδυ της Μ. Δευτέρας (13/04) δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού, ο Αναστάσιος-Ιωάννης βρέθηκε στην περιοχή του Περάματος και είναι καλά στην υγεία του.

«To Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στον Αναστάσιο-Ιωάννη και την οικογένειά του για οτιδήποτε χρειαστεί.

Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι η εξαφάνιση ενός ατόμου ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αποκλειστικό γνώμονα την παροχή βοήθειας σε παιδιά, στην Ελλάδα και διεθνώς, έχει ως θεμελιώδη αρχή τις διεθνείς συνεργασίες με Οργανώσεις, Κυβερνητικές ή μη-Κυβερνητικές, με παρεμφερείς στόχους και αξίες. Οι συνεργασίες και τα δίκτυά μας με ευρωπαϊκούς καθώς και διεθνείς Οργανισμούς έχουν απώτερο σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών, καλών πρακτικών και πληροφοριών προς όφελος των παιδιών στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μέσα από την συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά (Missing Children Europe - MCE), «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με την ιδιότητα του μέλους του διοικητικού συμβουλίου, έχει τη δυνατότητα να συνεργαστεί με άλλους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς με στόχο την εξάλειψη της σεξουαλικής και ψυχολογικής εκμετάλλευσης των παιδιών αλλά και τον εντοπισμό παιδιών που έχουν εξαφανισθεί σε ευρωπαϊκή κλίμακα.

Παράλληλα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως ισότιμο και ενεργό μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children – ICMEC) και έχοντας αναγνωριστεί ως Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά, έχει το συντονισμό του Κέντρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Βασικός στόχος του Κέντρου είναι η ανταλλαγή εμπειριών καθώς και η εκπαίδευση και ανταλλαγή τεχνογνωσίας με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» επίσης συνεργάζεται στενά με το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά των Η.Π.Α. (National Centre for Missing & Exploited Children- NCMEC), για την εξεύρεση λύσεων και την εφαρμογή προγραμμάτων παγκοσμίως με στόχο την εξάλειψη των φαινομένων εξαφάνισης και εκμετάλλευσης ανηλίκων. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα διεθνούς δράσης, στα πλαίσια της συγκεκριμένης συνεργασίας, αποτελεί η προώθηση και επεξεργασία των στοιχείων των εξαφανισμένων παιδιών στη διεθνή ιστοσελίδα www.missingkids.com, της οποίας αποτελούμε μέλη.

Στο πεδίο της δράσης του Οργανισμού για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμμετέχει στο Global Missing Children’s Network – GMCN μαζί με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς από ολόκληρο τον κόσμο.

Επιπλέον, βαρύνουσας σημασίας είναι η εκπροσώπηση του οργανισμού μας και στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών καθώς είμαστε συνεργαζόμενος φορέας στο Τμήμα Δημόσιας Πληροφόρησης του Ο.Η.Ε (DPI) ενώ αποτελούμε ΜΚΟ με ειδικό συμβουλευτικό καθεστώς στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών (ΕCOSOC).

Τέλος, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Τηλεφωνικών Γραμμών Υποστήριξης (CHI), που απαριθμεί μέλη σε 120 χώρες, καθώς και μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Παιδιά του Δρόμου (ΕFSC).