ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Μεταμορφώθηκε σε λιμάνι της μοναξιάς ο Πειραιάς - Δεν υπάρχει ψυχή

Κορονοϊός - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Μεταμορφώθηκε σε λιμάνι της μοναξιάς ο Πειραιάς - Δεν υπάρχει ψυχή

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις:  Στο λιμάνι του Πειραιά, βρίσκεται το Newsbomb.gr, σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή και υπό κανονικές συνθήκες θα κορυφωνόταν η έξοδος των Αθηναίων προς την επαρχία και τα τα νησία, για το Πάσχα.

Υπό κανονικές συνθήκες θα υπήρχε μεγάλη επιβατική κίνηση και πλήθος κόσμου. Αντίθετα το λιμάνι είναι άδειο, και όσοι έχoυν έρθει, για να κανουν τζόκινγκ ή να περπατήσουν, είναι περισσσότεροι από τους ναυτεργάτες.

Λίγο νωρίτερα το Newsbomb.gr μίλησε με το λιμενικό, το οποίο έδωσε στοιχεία για την κίνηση. Από τον Πειραιά σήμερα θα έχουμε 7 αναχωρήσεις, η Ραφήνα ουσιαστικά είναι κλειστή από τη μεγάλη Πέμπτη και δεν θα έχει δρομολόγια μέχρι και την Τετάρτη του Πάσχα και από το λιμάνι του Λαυρίου θα έχουμε σήμερα 4 δρομολόγια.

Αύριο Μεγάλο Σάββατο από τον Πειραιά θα υπάρχει μόνο ένα δρομολόγιο. Αυτά ισχύουν για όλα τα νησιά πλην αργοσαρωνικού.

Όσον αφορά τώρα στην πειθάρχηση των επιβατών, αξίζει να αναφερθεί πως δεν υπάρχουν παραβάσεις όπως μας ενημέρωσαν, ο κόσμος δεν ταξιδεύει και τα πλοία φεύγουν με λίγου μόνιμους κατοίκους και φυσικά με νταλικες και οχήματα τροφοδοσίας για τα οποία δεν ισχύουν οι περιορισμοί.

Η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά είναι περιορισμένη και σήμερα όπως όλες αυτές τις ημέρες, και το λιμενικό σώμα προχωρά σε ελέγχους όχι μόνο εδώ αλλά σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς.

Για τις μετακινήσεις με πλοία ισχύουν οι περιορισμοί που ισχύουν για όλες τις μετακινήσεις.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Οι ανόητοι στα χρόνια της πανδημίας - Δείτε τις φωτογραφίες και θα πειστείτε!

Κορονοϊός: Αυτός είναι ο χάρτης του φονικού ιού στην Ελλάδα - Ποιες περιοχές παραμένουν «αλώβητες»

Κορονοϊός - Έλληνας καθηγητής του Johns Hopkins προειδοποιεί: Oι συνέπειες του ιού στους πνεύμονες

Μέχρι τις 27 Απριλίου έχει ανασταλεί η προς και μεταξύ των νησιών συγκοινωνία, τόσο αεροπορικώς όσο και ακτοπλοϊκώς, με εξαίρεση τη μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς το νησί κατοικίας τους και τη μετάβαση κατοίκων των μικρών νησιών προς τα μεγαλύτερα για μετακινήσεις της πρόσβασης σε γιατρό, φαρμακείο και σούπερ μάρκετ.

Νέα περιοριστικά μέτρα για την μετακίνηση των πολιτών δεν ανακοινώθηκαν, παρά τα σενάρια που υπήρχαν, έγιναν όμως πιο αυστηρά τα ήδη υπάρχοντα με τη επέκταση του προστίμου των 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση σε όλη τη χώρα από το Μεγάλο Σάββατο στις 9 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα της Δευτερας του Πάσχα προς Τρίτη. Επίσης θα γίνεται πολύ αυστηρός έλεγχος για τον κωδικό εξόδου Β4 για την βοήθεια προσώπου που έχει ανάγκη. Σε αυτή την περίπτωση ο οδηγός οχήματος θα τιμωρείται με πρόστιμο 300 ευρώ και ο συνοδηγός με 150 ευρώ.

Δείτε φωτογραφίες από το λιμάνι του Πειραιά στην gallery:

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ NEWSBOMB.GR ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Μπλόκο στις Αφίδνες - Πρόστιμα και αφαίρεση πινακίδων σε παραβάτες

Σχετικές ειδήσεις