ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοψία Newsbomb.gr - Φωτιά Κεχριές: Αποκαρδιωτικές εικόνες από την καταστροφική πυρκαγιά

Αυτοψία Newsbomb.gr - Φωτιά Κεχριές: Αποκαρδιωτικές εικόνες από την καταστροφική πυρκαγιά

Τις πληγές τους μετρούν πλέον οι κάτοικοι στις Κεχριές, το Γαλατάκι, την Ξυλοκέριζα και τα Αθίκια Κορίνθου μετά τη τεράστια φωτιά που ξέσπασε στις 22 Ιουλίου και η οποία άφησε πίσω της στάχτες και καταστροφή.

Σήμερα, Κυριακή (26/07), σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, εξακολουθούν να υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς διάσπαρτες, αλλά η εικόνα είναι πολύ καλύτερη.

Όπως θα δείτε και στην αυτοψία του Newsbomb.gr, στην περιοχή η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη, με τους κατοίκους να προσπαθούν να βάλουν και πάλι τις ζωές τους σε τάξη μετά την καταστροφική φωτιά που απειλούσε για τέσσερις μέρες τις περιουσίες τους.

Δείτε τις εικόνες στο Newsbomb.gr:

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών Κοπέρνικος , η πρώτη εκτίμηση δείχνει πως περισσότερα από 32.730 στρέμματα έγιναν στάχτη μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, καθώς και ιδιωτικές περιουσίες κοντά στις Κεχριές.

Στον παρακάτω χάρτη διακρίνονται οι καμένες εκτάσεις με κίτρινο χρώμα και με κόκκινα στίγματα οι ενεργές εστίες της πυρκαγιάς τις βραδινές ώρες της Παρασκευής.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Στριμωγμένη η Τουρκία στο Αιγαίο - Αποχώρησαν κι άλλα τουρκικά πλοία