ΕΛΛΑΔΑ

Ν. Τρίγλια Χαλκιδικής: Απέραντος σκουπιδότοπος το κοιμητήριο (φωτό)!

Ν. Τρίγλια Χαλκιδικής: Απέραντος σκουπιδότοπος το κοιμητήριο (φωτό)!

Μια επίσκεψη σε κοιμητήριο σίγουρα δεν είναι ευχάριστη, αλλά είναι επιβεβλημένη όταν έχεις εκεί κάποιον δικό σου άνθρωπο.

Είναι από τα ελάχιστα μέρη όπου η μόνη «φασαρία» που ακούγεται είναι το θρόισμα των φύλλων και τα τιτιβίσματα των πουλιών.

Θα περίμενε κανείς σε αυτό το ήσυχο μέρος όπου κινείσαι με σεβασμό, το περιβάλλον να είναι όμορφο, περιποιημένο, καθαρό. Όμως, ως γνωστόν, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο...

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από το κοιμητήριο της Νέας Τρίγλιας στη Χαλκιδική. Τόσο εντός του χώρου, όσο και εκτός, υπάρχουν πολλές άσχημες εικόνες που σε κάνουν να αναλογίζεσαι αν συχνάζουν εκεί άνθρωποι...

Η συρμάτινη περίφραξη είναι χαλασμένη σε διάφορα σημεία, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Υπάρχουν σπασμένοι τάφοι, σκουπίδια πεταμένα εντός και κάμποσοι σωροί (λόφοι για την ακρίβεια) σκουπιδιών εκτός του χώρου, σε ορατή απόσταση 50 περίπου μέτρων. Εννοείται ότι εκτός από τους λόφους, υπάρχουν και τα διάσπαρτα σκουπίδια περιμετρικά της περίφραξης. Αλοίμονο!

Δεν ξέρουμε ποιος έχει την ευθύνη να υπάρχει μια τάξη και καθαριότητα εντός και πέριξ του κοιμητηρίου, αλλά ξέρουμε ότι το θέαμα είναι απαράδεκτο. Στεναχωριόμαστε αλλά συγχρόνως απορώ γι' αυτήν την κατάσταση, που σημειωτέον δεν είναι τωρινή (και σίγουρα δεν συμβαίνει μόνο στη Νέα Τρίγλια). Στεναχωριόμαστε γιατί δεν αγαπάμε την τάξη και την καθαριότητα και απορούμε πώς την ανεχόμαστε και κανείς δεν ενδιαφέρεται. Δεν είναι κρίμα;

Υ.Γ.1: Γιατί δεν υπάρχουν μόνιμοι κάδοι απορριμμάτων έξω από το κοιμητήριο;

Υ.Γ.2: Οι επισκέπτες του ας έχουν μαζί τους μια σακούλα σκουπιδιών, για να μαζεύουν τα σκουπίδια τους και να τα πετάνε σε κάδους, όχι από δω κι από κει.

Υ.Γ.3: Τα διάσπαρτα λάστιχα ποτίσματος εντός του κοιμητηρίου, προσφέρονται και για πλύσιμο... αυτοκινήτων, όπως θα δείτε σε φωτογραφία.

simantra.blogspot.com

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Μαχαιρώθηκε θανάσιμα 31χρονος Αλβανός