ΕΛΛΑΔΑ

Ο βασιλιάς της Ολλανδίας και η βίλα στο Κρανίδι

Ο βασιλιάς της Ολλανδίας και η βίλα στο Κρανίδι

Την ώρα που τα κόμματα της συγκυβέρνησης «ρουφάνε» καθημερινά το αίμα του Έλληνα πολίτη, δεν έχουν κανένα μα κανένα πρόβλημα να δίνουν τη συγκατάθεσή τους στη βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας να χτίζει παράνομα σε εκτός σχεδίου ακίνητο που έχει στην κατοχή της στην περιοχή του Κρανιδίου.

Μάλιστα, όπως υποστήριξε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, παραχωρήθηκε και δημόσια παραλία, την οποία έχουν μετατρέψει σε προβλήτα για τις ανάγκες της οικογενείας.

Το ακίνητο είχε αγοραστεί στην τιμή των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, από διάσημο Γερμανό φωτογράφο, ωστόσο ο βασιλιάς της Ολλανδίας θέλοντας να χτίσει νέα συστήματα ασφαλείας και προβλήτα για τις μετακινήσεις του, αδιαφόρησε για τους νόμους. Μάλλον δεν αδιαφόρησε, απλά πήρε το «οκ» να κάνει ότι θέλει στην περιοχή, χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν.

Η απάντηση του Βασίλη Κικίλια στην ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ήταν άμεση «με την Κοινή Υπουργική Απόφαση εγκρίθηκε, για λόγους εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας ασφάλειας, η εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας σε εκτός σχεδίου ακίνητο στην περιοχή «Δορούφι» της δημοτικής ενότητας Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας και σε τμήμα όμορου ακινήτου αποκλειστικής χρήσης του ολλανδικού κράτους, καθώς και η λήψη μέτρων προστασίας θαλάσσιας πρόσβασης σε αυτά». Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε στην απάντησή του πως μέχρι τις 26/6/2014 το ΑΤ Κρανιδίου δεν έγινε αποδέκτης οιασδήποτε καταγγελίας που να αφορά εκτέλεση αυθαίρετων οικοδομικών εργασιών στην περιοχή.

Θέση πήρε και ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος σημειώνει με επιστολή του πως «η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης έγινε για λόγους εξυπηρέτησης δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας ασφάλειας».

Διαβάστε επίσης:

Actionaid και Γιατροί Χωρίς Σύνορα ζητούν την παύση των ισραηλινών επιθέσεων