ΕΛΛΑΔΑ

Το έστρωσε για τα καλά στην Κρήτη! - Με χιόνια και τσουχτερό κρύο «μπαίνει» το 2016 (vid)

Το έστρωσε για τα καλά στην Κρήτη! - Με χιόνια και τσουχτερό κρύο «μπαίνει» το 2016 (vid)

Λευκός «μανδύας» αγκάλιασε την Κρήτη λίγο πριν υποδεχτούμε το 2016 καθώς από τα ξημερώματα χιόνι έχει καλύψει τις ορεινές περιοχές του νησιού και κατεβαίνει όλο και πιο χαμηλά...

Σπίτια, δρόμοι και αγροτικές εκτάσεις «φόρεσαν» τα λευκά τους με το χιόνι να έχει «πνίξει» το Οροπέδιο Λασιθίου και τα Ανώγεια και τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας να βρίσκεται σε ετοιμότητα για τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν.

Στο Ηράκλειο, στην περιοχή του Γιοφυρου , έχουν γίνει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του καιρού στο πλαίσιο αντιπλημμυρικών έργων.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στα Χανιά με το χιόνι να έχει καλύψει τον Ομαλό.

Λόγω της χιονόπτωσης στις ορεινές περιοχές των Χανίων, η οποία αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες μέρες, οι αρμόδιες υπηρεσίες – η Δ/νση Τεχνικών Έργων και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας – της Π.Ε. Χανίων βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν.

Χειριστές και μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας αλλά και ιδιωτών, βρίσκονται σε επιφυλακή για να παρέμβουν στο κεντρικό επαρχιακό δίκτυο και συγκεκριμένα :στο δρόμο Ταυρωνίτη – Παλαιόχωρα, στο δρόμο Βρύσσες – Χ. Σφακίων, στο δρόμο Φουρνέ – Λάκκοι – Ομαλός, στο δρόμο Αλικιανό – Πρασέ – Ροδοβάνι αλλά και οπουδήποτε υπάρξει ανάγκη σε σημεία του οδικού δικτύου ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, σε συνεργασία με τους οικείους Δήμους.

Επίσης η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων συνιστά στους οδηγούς, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους τις επόμενες ώρες, όπως και κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων, ώστε να διευκολυνθούν οι εργασίες εκχιονισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα εγκλωβισμών. Όσοι ταξιδέψουν, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης και, πριν το ταξίδι τους, να συμβουλεύονται την πρόγνωση του καιρού και τυχόν περιορισμούς στην κυκλοφορία από την ΕΛ.ΑΣ.

Η χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς με τους δήμους του νησιού να έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Πηγή: cretalive.gr

Σχετικές ειδήσεις