ΕΛΛΑΔΑ

Σε 6 μήνες οι αυστηροί έλεγχοι στα αεροδρόμια μετά την απίστευτη ταλαιπωρία

Σε 6 μήνες οι αυστηροί έλεγχοι στα αεροδρόμια μετά την απίστευτη ταλαιπωρία

Το αδιαχώρητο επικράτησε από την Παρασκευή 7 Απριλίου έως και την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά την εφαρμογή της νέας τροποποίησης του κώδικα συνόρων Schengen που προβλέπει να ελέγχονται διεξοδικά οι επιβάτες πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εισέρχονται και εξέρχονται από τη χώρα μας.

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Σήμερα όμως Δευτέρα (10/4), η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική. Σύμφωνα με όσα τόνισαν στο Newsbomb.gr οι υπεύθυνοι, πλέον ο έλεγχος γίνεται δειγματοληπτικά -όπως δηλαδή ήταν μέχρι τώρα, καθώς δεν ήταν εύκολο να εφαρμοστεί ένας τέτοιου είδους έλεγχος μέσα σε μια ημέρα.

Έτσι, ο Διεθνής αερολιμένας Αθηνών «εκμεταλλευόμενος» την παράταση που ορίζεται για την εφαρμογή του κώδικα συνόρων Schengen, θα προχωρήσει στην πλήρη εφαρμογή του υποχρεωτικά σε 6 μήνες.

Όπως τόνισαν ήδη από χθες η Ένωση Αστυνομικών Υπαλληλων Νοτιοανατολικής Αττικής: «μέχρι τώρα ο έλεγχος των επιβατών πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης γινόταν με ταυτοπροσωπία, έλεγχο γνησιότητας, και δειγματοληπτικά με πληκτρολόγηση στοιχείων σε κάποιους από αυτούς. Ενώ πληκτρολόγηση των στοιχείων γινόταν σε όλους τους επιβάτες πολίτες Τρίτων Χωρών. Είναι λοιπόν αδύνατο να αντεπεξέλθει το υπάρχον Αστυνομικό Προσωπικό του Αερολιμένα στις απαιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί με την ανωτέρω αλλαγή του κώδικα συνόρων».

Σχετικές ειδήσεις