ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά ΤΩΡΑ στα Καλύβια Αττικής - Κοντά σε σπίτια οι φλόγες

Μεγάλη φωτιά ΤΩΡΑ στα Καλύβια Αττικής - Κοντά σε σπίτια οι φλόγες

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα σε δασική έκταση στα Καλύβια Θορικού Αττικής, πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε στη συμβολή των οδών Τενέδου και Ιόλης, κοντά σε διάσπαρτες κατοικίες, οι οποίες για την ώρα δεν κινδυνεύουν.

xartis

Ωστόσο, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει σημάνει συναγερμός και στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ενώ από αέρος βοηθούν στη μάχη της κατάσβεσης πέντε ελικόπτερα.

Το Newsbomb.gr στις 29 Ιουνίου είχε αποκαλύψει τις τραγικές ελλείψεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Πέρα από τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, είχαμε αποκαλύψει ότι δεν έχουν γίνει τη φετινή αντιπυρική περίοδο οι αναγκαίες ενοικιάσεις πυροσβεστικών ελικοπτέρων.

Τελικά, φτάσαμε αρχές Αυγούστου και η Πυροσβεστική είναι «γυμνή» από εναέρια μέσα. Από τα 10 πυροσβεστικά ελικόπτερα που θα έπερεπε να διαθέτει η Πυροσβεστική, μόνο 3 Έρικσον είναι στο αέρα. Τα υπόλοιπα 7 ελικόπτερα Καμόφ δεν ήρθαν ποτέ στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να επιχειρούνται «πατέντες» στα υπάρχονται ελικόπτερα ώστε να μπει κάδος για ρίψεις νερού. Στη φωτιά που μαίνεται στα Καλύβια επιστρατεύτηκε και ελικόπτερο Σινούκ, στο οποίο τοποθετήθηκε κάδος, για να βοηθήσει στο έργο της κατάσβεσης.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος. Από την πλευρά της δημοτικής Αρχής γίνεται έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν ψύχραιμοι στα σπίτια τους και να μην εμποδίζουν με άσκοπες μετακινήσεις τα οχήματα της Πυροσβεστικής που κατευθύνονται στην περιοχή.

Παράλληλα, αρκετοί κάτοικοι που διαθέτουν εξοχικά στην περιοχή, σπεύδουν προς τα εκεί με αποτέλεσμα να παρατηρείται αυξημένη κίνηση στους γύρω δρόμους.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Καλύβια Θορικού στην Αττική. Επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 31, 2017

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Σχετικές ειδήσεις