ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: «Βυθίστηκε» η Χρυσούπολη – Αποκλεισμένο το Χαλκερό (pics)

Καβάλα: «Βυθίστηκε» η Χρυσούπολη – Αποκλεισμένο το Χαλκερό (pics)

Τεράστιες καταστροφές από την ισχυρή νεροποντή – Σοβαρά προβλήματα και στο οδικό δίκτυο

Η πρωτεύουσα του Νέστου μετράει τις πληγές της από τη συνεχιζόμενη επί ώρες νεροποντή.

Σπίτια και επιχειρήσεις στην πόλη της Χρυσούπολης έχουν πλημμυρίσει, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια αλλά και ισόγεια και τους άνδρες της να προσπαθούν με ό,τι μέσα διαθέτουν να ανταπεξέλθουν.

Δυστυχώς, ακόμη και το πρωί της Πέμπτης 28 Ιουνίου 2018, η βροχόπτωση συνεχίζεται, δυσχεραίνοντας το έργο όσων προσπαθούν να περισώσουν τις περιουσίες τους.

Ήδη, ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος έχει καταθέσει αίτημα προς την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης να κηρυχτεί ο δήμος Νέστου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αποκλεισμένο το Χαλκερό

Το πρωί της Πέμπτης 28 Ιουνίου 2018 «βρήκε» το Χαλκερό αποκλεισμένο από τις τεράστιες ποσότητες νερού που συσσωρεύτηκαν στην είσοδο του χωριού από την παλιά Εθνική Οδό Καβάλας-Ξάνθης.

Η ολονύχτια νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα η πλαγιά να «κατεβάσει» χώμα και φερτά υλικά τα οποία «βούλωσαν» τα φρεάτια, με αποτέλεσμα ο κόμβος να πλημμυρίσει και να είναι αδύνατη η προσπέλασή του από αυτοκίνητα.

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται στο σημείο, αφού το νερό έχει «αποκλείσει» την είσοδο και την πρόσβαση σε αυτές.

Οι παρακάτω φωτογραφίες «μιλάνε» από μόνες τους: