ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοκτονία 15χρονου στην Αργυρούπολη: Τι κρύβουν τα ημερολόγια του αδικοχαμένου παιδιού

Αυτοκτονία 15χρονου στην Αργυρούπολη: Τι κρύβουν τα ημερολόγια του αδικοχαμένου παιδιού

Αυτοκτονία | 15χρονος | Αργυρούπολη: Σπιθαμή προς σπιθαμή ερευνούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής τις καταχωρήσεις που είχε κάνει στο προσωπικό του ημερολόγιο ο 15χρονος μαθητής που έδωσε τέλος στη ζωή του, στην Αργυρούπολη, έχοντας πέσει θύμα bullying από συμμαθητές του.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΝΕΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ – ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο υπνοδωμάτιο του 15χρονου ένα ημερολόγιο, στο οποίο το παιδί φαίνεται πως έγραφε όλα όσα συνέβαιναν κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου.

Μία μάλιστα από τις φράσεις που ήταν καταχωρημένη στο τετράδιο αυτό και στην οποία έχουν επικεντρωθεί οι Αρχές αναφέρει: «… πέρασα ωραία… αλλά η κοινωνία δεν είναι ωραία».

Η αποκαλυπτική ανάρτηση στο Facebook

Την ίδια στιγμή, η Ασφάλεια ερευνά εξονυχιστικά και τα ηλεκτρονικά ίχνη του 15χρονου μαθητή και ειδικότερα τις αναρτήσεις που έκανε στο προφίλ του στο Facebook. Σε αυτές, αντικατοπτρίζεται η ψυχολογική κατάσταση, στην οποία είχε περιέλθει.

Το μήνυμα σε μία από αυτές σοκάρει: «…ορισμένες φορές το να προσφέρεις σε κάποιον μιαν δεύτερη ευκαιρία, είναι σαν να δίνεις μια επιπλέον σφαίρα για το όπλο τους, σε αυτούς που αστόχησαν την πρώτη φορά».

Επί της ουσίας, η ανάρτηση αυτή δείχνει πως το αδικοχάμενο παιδί είχε επιχειρήσει να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στην ομάδα των συμμαθητών του που τον εξώθησαν στην αυτοκτονία. Ωστόσο, φαίνεται από τα λεγόμενά του πως τα ίδια πρόσωπα δεν έπαψαν ποτέ να ενοχλούν και προκαλούν προβλήματα στον 15χρονο.

Ο τσακωμός με το φίλο του και το πάρτι

Την ίδια στιγμή, οι Αρχές ερευνούν και διάφορα περιστατικά, τα οποία φαίνεται πως είχαν επιβαρύνει αρκετά την ψυχολογική κατάσταση του νεαρού αγοριού, όπως, για παράδειγμα, ο τσακωμός που είχε με τον κολλητό του.

Φαίνεται πως από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα κάποιοι από το φιλικό και σχολικό περιβάλλον του παιδιού είχαν ξεκινήσει να το προσβάλλουν και να τον σχολιάζουν αρνητικά πίσω από την πλάτη του, εξ’ ου και η αναγραφή της πρότασης στο προφίλ του στο Facebook: «…οποίος δεν έχει τα κότσια να τα πει μπροστά σου, σε σχολιάζει πίσω από την πλάτη σου».

Μεγάλη βαρύτητα, ωστόσο, φαίνεται να δίνουν οι Αρχές και στο πάρτι που είχε πάει ο 15χρονος, το βράδυ λίγο πριν από την αυτοκτονία του.

Αν και σύμφωνα με μαρτυρία συμμαθήτριάς του, στο συγκεκριμένο πάρτι είχαν περάσει όμορφα και ο ίδιος έδειχνε ευχαριστημένος. Όμως, το ίδιο βράδυ, σύμφωνα με την ίδια, ο 15χρονος δέχθηκε μια σειρά τηλεφωνημάτων με απόκρυψη, στα οποία τον προσέβαλαν και τον έβριζαν.

Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι και το σημείο που μάλλον έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του μικρού παιδιού να επιστρέψει στο σπίτι του, να γράψει το σημείωμα, όπου «έδινε» ένα προς ένα τα ονόματα των παιδιών που του έκαναν «bullying» και εν συνεχεία να δώσει τραγικό τέλος στη ζωή του, αφού κρεμάστηκε από το μπαλκόνι του υπνοδωματίου του.

Εισαγγελική παρέμβαση για την αυτοκτονία του 15χρονου

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος, για την υπόθεση του 15χρονου μαθητή, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του, στην Αργυρούπολη, τα ξημερώματα της Κυριακής (08/07).

Οι λόγοι που οδήγησαν το 15χρονο, ο οποίος μόλις πριν από λίγες εβδομάδες τελείωσε την Α΄ Λυκείου, να δώσει τέλος στη ζωή του, φαίνεται ότι συνδέονται με το bullying που δεχόταν στο σχολείο, από έξι συμμαθητές του.

Τους συμμαθητές αυτούς, ο 15χρονος φέρεται να κατονομάζει σε σημείωμα που άφησε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους».

Ο κ. Ζαγοραίος ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας στην εισαγγελέα ανηλίκων η οποία αναμένεται να αρχίσει την εξέταση μαρτύρων προκειμένου να χυθεί φως στους λόγους που οδήγησαν στην αυτοχειρία το 15χρονο παιδί, καταλογίζοντας τυχόν ποινικές ευθύνες.

Οι έρευνες της Αστυνομίας

Εν τω μεταξύ, ο τραγικός πατέρας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, φέρεται να έχει πει στους αστυνομικούς ότι δεν είχε καταλάβει ότι ο γιος του ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ότι είχε πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού ή ότι του συνέβαινε κάτι άσχημο.

Η επίσημη κατάθεση των γονιών, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, αναμένεται να γίνει σε λίγες ημέρες ενώ θα κληθούν να καταθέσουν άτομα που γνώριζαν το παιδί από το σχολείο.

Διαβάστε επίσης: