ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Μεγάλη πυρκαγιά στην Ιεράπετρα

Φωτιά ΤΩΡΑ: Μεγάλη πυρκαγιά στην Ιεράπετρα

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα (22/9) γύρω στις 9 το πρωί στις τοποθεσίες Ποταμίσες, Πέρα Βρύση και Τζίγκουνας, 3 χιλιόμετρα βόρεια της κοινότητας Σταυροφορίου του Δήμου Ιεράπετρας.

Η πυροσβεστική υπηρεσία Ιεράπετρας ειδοποιήθηκε στις 9.25 το πρωί του Σαββάτου, οπότε ξεκίνησε η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων του νομού Λασιθίου στις οποίες προστέθηκαν λίγο αργότερα και δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ηρακλείου με επικεφαλής τους διοικητές της Π.Υ των δύο νομών κ. Βασιλάκη και Δαμουλάκη.

Στο σημείο βρέθηκαν 15 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα από το Ηράκλειο. Της πυροσβεστικής δύναμης συνέδραμαν και εθελοντές κάτοικοι της περιοχής Σταυροχωρίου οι οποίοι και συνέδραμαν με δικά τους μέσα στην κατάσβεση.

Επειδή το μέτωπο κινούνταν προς τη δασική έκταση, καίγοντας στο μεταξύ θάμνους, κλήθηκε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο από το Ηράκλειου που έφθασε στις 11.30 και με στοχευμένες βολές θαλασσινού νερού κατάφερε να σταματήσει το μέτωπο, γλυτώνοντας το δάσος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Πρόεδρο της κοινότητας Σαυροχωρίου Γιάννη Ζουμπουλάκη, γύρω στις 12 το μεσημέρι είχε περιοριστεί με βοήθεια ελικοπτέρου ενώ οι επίγειες δυνάμεις κάνοντας εγκαταστάσεις πυρόσβεσης προσπαθούν να την ελέγξουν.

ΠΗΓΗ www.neakriti.gr