ΕΛΛΑΔΑ

Μποτιλιάρισμα στην Αθηνών – Λαμίας λόγω έργων – Τι αναφέρει η «Νέα Οδός»

Μποτιλιάρισμα στην Αθηνών – Λαμίας λόγω έργων – Τι αναφέρει η «Νέα Οδός»

Η έξοδος των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου, σε συνδυασμό με τα έργα στο ύψος των Οινοφύτων προκάλεσαν κυκλοφοριακό έμφραγμα στην περιοχή.

Η εταιρεία «Νέα Οδός» που εκμεταλλεύεται τον αυτοκινητόδρομο, πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης στο οδόστρωμα αποκλείοντας τις δύο από τις τρεις λωρίδες κυκλοφορίας, όπως και τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης.

Το γεγονός ότι η κυκλοφορία διαξάγεται από μία μόνο λωρίδα, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργθεί ουρά που άγγιξε ακόμα και τα 3 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τη "Νέα Οδό", κατά την πρώτη φάση εκτέλεσης των εργασιών (εκτιμώμενη διάρκεια έξι ημέρες), θα αποκλειστεί η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α), η δεξιά και μεσαία λωρίδα, από το 54,1ο έως το 56,3ο χλμ., στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Ταυτόχρονα, έχει αποκλειστεί ο ανισόπεδος κόμβος Οινοφύτων, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία (είσοδος και έξοδος).

Η «Νέα Οδός» έχει ενημερώσει μέσω ανακοίνωσης για τις εργασίες που θα πραγματοποιήσει στο συγκεκριμένο σημείο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας και ζητά την κατανόηση των οδηγών, τονίζοντας ότι πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί στο συγκεκριμένο σημείο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Οινοφύτων από σήμερα Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 και για 10 περίπου ημέρες με στόχο την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του οδοστρώματος.

Ειδικότερα, κατά την πρώτη φάση εκτέλεσης των εργασιών (εκτιμώμενη διάρκεια έξι ημέρες), θα ισχύσει μόνιμος αποκλεισμός της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α), της δεξιάς και μεσαίας λωρίδας, από το 54,1ο έως το 56,3ο χλμ., στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα. Ταυτόχρονα θα ισχύσει αποκλεισμός του Α/Κ Οινοφύτων, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία (είσοδος και έξοδος). Κατά τη διάρκεια ισχύος των εν λόγω ρυθμίσεων τα οχήματα που επιθυμούν να εξέλθουν στον Α/Κ Οινοφύτων, θα ειδοποιούνται έγκαιρα με τη χρήστη κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, ώστε να εξέλθουν στον Α/Κ Μαλακάσας (προηγμένος κόμβος) και μέσω του δεξιού παράπλευρου οδικού δικτύου να οδηγηθούν στον προορισμό του. Αντίστοιχα οι χρήστες που επιθυμούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο μέσω του Α/Κ Οινοφύτων με κατεύθυνση προς Λαμία, θα οδηγούνται μέσω του δεξιού παράπλευρου και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων στον Α/Κ Σχηματαρίου (επόμενος κόμβος), από όπου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο.

Κατά τη δεύτερη φάση εκτέλεσης των εργασιών (εκτιμώμενη διάρκεια τέσσερις ημέρες), θα σημειωθεί άρση των προαναφερθέντων ρυθμίσεων, με ταυτόχρονο αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας από το 54,1ο έως το 56,3ο χλμ., στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, διάστημα κατά το οποίο η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από τη δεξιά και μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας .

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους.

Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.»

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος 20χρονης στο ασανσέρ: Πιθανόν να «στραγγαλίστηκε» από ρούχο της