ΕΛΛΑΔΑ

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για την οικογενειακή τραγωδία στο Άργος: «Απόψε θα σκοτωθούμε όλοι»

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για την οικογενειακή τραγωδία στο Άργος: «Απόψε θα σκοτωθούμε όλοι»

Νέα στοιχεία για την οικογενειακή τραγωδία στο Άργος - Οι κινήσεις του 29χρονου πριν σκοτώσει την 11χρονη ετεροθαλή αδερφή του - Τι υποστηρίζει ο θείος του - Τι κατέθεσε η μητριά του που είδε την κόρη της να πέφτει νεκρή από τα πυρά του αδερφού της

Ένα μεγάλο μυστικό φαίνεται ότι πήρε μαζί του ο 29χρονος αυτόχειρας, φοιτητής της Ιατρικής που δολοφόνησε την 11χρονη ετεροθαλή αδερφή του, επιχείρησε να εκτελέσει τη μητριά του και έβαλε φωτιά στο σπίτι της οικογένειας στο Άργος την περασμένη Κυριακή.

Οι καταθέσεις των γειτόνων μάλλον περιπλέκουν παρά διαφωτίζουν τις συνθήκες που προηγήθηκαν της τραγωδίας, επισημαίνοντας ότι εκτός από τις σπαρακτικές εκκλήσεις του μικρού κοριτσιού που αναζητούσε βοήθεια για να γλιτώσει, άκουσαν και το δράστη να φωνάζει έντονα εκνευρισμένος. Η μητέρα του 11χρονου κοριτσιού φέρεται να είχε καταθέσει στην Αστυνομία ότι το προηγούμενο βράδυ η συμπεριφορά του δράστη ήταν περίεργη, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «το μάτι του γυάλιζε».

«Ο πατέρας του είχε προσπαθήσει να τον βάλει στο ψυχιατρείο»

Διαφορετική, όμως είναι η άποψη του θείου του δράστη, ο οποίος όπως δήλωσε στην εφημερίδα Realnews της Κυριακής ο ανιψιός του είχε «τεθεί στο περιθώριο της οικογένειας» από τη μητριά και τον πατέρα του. «Πριν από οκτώ μήνες ο πατέρα του είχε προσπαθήσει να τον βάλει σε ψυχιατρική κλινική για νοσηλεία και η φυσική του μητέρα είχε έντονα διαμαρτυρηθεί φωνάζοντας ότι το παιδί είναι καλά», εξηγεί ο κ. Δημήτρης Αλεξανδράκης και συμπληρώνει: «Δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα. Το ξέρω γιατί μεγάλωσε κοντά μου και με τα παιδιά μου έκανε διακοπές κάθε χρόνο. Άλλωστε, ο πατέρας του είχε προσπαθήσει να κάνει το ίδιο και στην αδερφή μου, όταν τη χώρισε. Ήθελε να τη βάλει σε ψυχιατρική κλινική».

Ο κ. Αλεξανδράκης υποστηρίζει ότι ο φοιτητής της Ιατρικής που δολοφόνησε την 11χρονη ετεροθαλή αδερφή του και αυτοκτόνησε «δεν ήταν άνθρωπος που θα έκανε κάτι τέτοιο». Και δηλώνει αποφασισμένος: «Δεν θα το αφήσω έτσι το θέμα. Θα βρω την άκρη. Θα τα μάθουμε όλα». Την ίδια στιγμή η μητέρα του δράστη, δίπλα στον αδερφό της φωνάζει: «Έχασαν την ψυχή μου».

argos5

«Γυάλιζε το μάτι του»

«Αμέσως μετά την τραγωδία, την ώρα που κατέβαζαν υποβασταζόμενη τη μητέρα του κοριτσιού, την άκουσα να λέει ''από χθες έπρεπε να το είχα καταλάβει, γιατί γυάλιζε το μάτι του''» περιγράφει η δημοσιογράφος Σωτηρία Παπαδοπούλου, που ζει απέναντι από το σπίτι της οδού Ομήρου στο Άργος, στο οποίο εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

Η δημοσιογράφος περιγράφει τι κατέθεσε η μητέρα της 11χρονης στους αστυνομικούς για τις ώρες που προηγήθηκαν του κακού. Όπως αναφέρει η 53χρονη αναισθησιολόγος είπε στην κατάθεσή της ότι το προηγούμενο βράδυ πήρε το μικρό κορίτσι στο κρεβάτι της για να κοιμηθεί μαζί του επειδή κάτι στη συμπεριφορά του 29χρονου τη φόβισε. Την επόμενη ημέρα το πρωί άφησε το κορίτσι να ανέβει στον όροφο που κοιμόταν ο δράστης. Το κοριτσάκι έπαιξε πιάνο και στο μεταξύ ο φοιτητής ξύπνησε, κατέβηκε στην κουζίνα, έφτιαξε καφέ, κάπνισε τσιγάρα και έδειχνε σκεπτικός. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, είπε στους αστυνομικούς: «Άρχισα να μαγειρεύω. Καθόταν στον πάγκο της κουζίνας και με κοιτούσε επίμονα χωρίς να μιλάει. Μόνο με κοίταζε και έτρωγε ηλιόσπορους. Πήγα στην τουαλέτα και άκουσα ένα πυροβολισμό. Αμέσως μετά το κορίτσι μου φώναξε βοήθεια και μετά ακούστηκε και δεύτερος πυροβολισμός. Άνοιξα την πόρτα του μπάνιου και εκείνος έβαλε την κάννη της καραμπίνας από τη μισάνοιχτη πόρτα. Πυροβόλησε δύο φορές και φώναξε «απόψε θα σκοτωθούμε και θα καούμε όλοι». Όπως περιγράφουν αυτήκοοι μάρτυρες, σε εκείνο το χρονικό σημείο και πριν ο 29χρονος περιλούσει με οινόπνευμα τα έπιπλα, για να βάλει φωτιά, ακούστηκε να φωνάζει: «Τον πατέρα μου, ρε;. Τον πατέρα μου;».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πατέρας του 29χρονου, την ώρα του φονικού βρισκόταν στο Άστρος, για να διαπιστώσει την έκταση των ζημιών που προκάλεσε ο κυκλώνας «Ζορμπάς».

Φέρεται να είχε καταθέσει ότι επισκέφθηκε το γιο του στην Αθήνα και του ζήτησε να ταξιδέψει μαζί του στο Άργος για μια υποχρέωση που είχε. Την προσοχή του μικροβιολόγου φαίνεται ότι τράβηξε μία «περίεργη» συμπεριφορά και ένας μεγάλος γκρι σάκος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, επεσήμανε στους αστυνομικούς ότι ο γιος του καθόταν αμίλητος μέσα στο αυτοκίνητό του, περίμενε στην πιλοτή της πολυκατοικίας και μετά από λίγα λεπτά ανέβησαν στο δωμάτιό του με τον «μεγάλο γκρι σάκο» χωρίς να πει κουβέντα. Επεσήμανε δε ότι το επόμενο πρωί είχε φύγει από νωρίς για το ταξίδι στο Άστρος και δεν πρόλαβε να εμποδίσει τον 29χρονο να δολοφονήσει την 11χρονη ετεροθαλή αδερφή του.

Πάντας, οι συγγενείς της πρώην συζύγου του, της μητέρας του δολοφόνου και αυτόχειρα, κατηγορούν τον μικροβιολόγο ότι «έστειλε το άψυχο σώμα του γιου του ασυνόδευτο στη Νεάπολη Λακωνίας» όπου και κηδεύτηκε.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Πρόσωπο - «βόμβα» απ’ την Ελλάδα μίλησε στο FBI για το σκάνδαλο της Novartis

Τραγωδία: Νεκρός βρέθηκε ο 36χρονος που είχε εξαφανιστεί από το Παλαιό Φάληρο