ΕΛΛΑΔΑ

Αναστάτωση στα Χανιά: Η μακάβρια έκκληση δημοτικής συμβούλου

Αναστάτωση στα Χανιά: Η μακάβρια έκκληση δημοτικής συμβούλου

Οι άστεγοι είναι το θέμα που πυροδότησε....το δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

Το θέμα των αστέγων απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων μετά τον προχθεσινό θάνατο 38χρονου αστέγου στο Νοσοκομείο Χανίων.

Αναφερόμενη στο συμβάν, η δημοτική σύμβουλος της “Πρωτοβουλίας Πολιτών”, Κατερίνα Βουτετάκη, ζήτησε να υπάρξει μια οργανωμένη παρέμβαση κοινωνικής πολιτικής για τους αστέγους, καθώς πολλοί καταλήγουν στο Νοσοκομείο, λόγω απουσίας κατάλληλων δομών.

“Αυτό που θα πω μπορεί να ακουστεί μακάβριο αλλά αντί για υπνόσακους, φροντίστε να πάρετε στους άστεγους, κάσες. Στο Νοσοκομείο έχουν μόνο μία και θάβουν τους ανθρώπους χωρίς κάσα για να την κρατούν σαν εφεδρεία” τόνισε.

Από την πλευρά της η αρμόδια Αντιδήμαρχος, Ελευθερία Αλιφιεράκη, απάντησε πως ο 38χρονος ήταν ένας από τους πρώτους φιλοξενούμενους στο καταφύγιο αστέγων του Δήμου Χανίων, με πολλά και γνωστά προβλήματα υγείας που παραπέμφθηκε στο Νοσοκομείο με πρωτοβουλία των κοινωνικών υπηρεσιών.

Για τις ανοιχτές θερμαινόμενες αίθουσες που υποχρεούται ο Δήμος Χανίων βάσει νόμου να διαθέτει τις ημέρες με πολύ κρύο, ζήτησε ενημέρωση ο Μηνάς Βουλγαρίδης με την κα Αλιφιεράκη να απαντά πως δυστυχώς δεν έχουν βρεθεί ακόμα οι κατάλληλες. “Παρόλα αυτά, το καταφύγιο αστέγων λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια στο Κουμ Καπί και όποιος γνωρίζει κάποιον άστεγο μπορεί να τον παραπέμπει αμέσως σε εμάς” συμπλήρωσε.

zarpanews.gr