ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στην Ιεράπετρα: Έπεσε από μεγάλο ύψος στο σιλό απορριμματοφόρου

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στην Ιεράπετρα: Έπεσε από μεγάλο ύψος στο σιλό απορριμματοφόρου

Εργατικό ατύχημα | Ιεράπετρα: Με πολλαπλά κατάγματα νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ιεράπετρας ένας 60χρονος εργάτης καθαριότητας, έπειτα από πτώση του από ύψος 4,5 περίπου μέτρων στο σιλό του press container, στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) του Δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Neakriti.gr, το ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της παραμονής Πρωτοχρονιάς. Ο εργάτης – συνοδός του απορριμματοφόρου πήγε στην πίσω πλευρά του οχήματος για να δει αν το press container ήταν άδειο, επειδή όμως ο Σ.Μ.Α. εδώ και μήνες δεν έχει καθόλου φωτισμό, γλίστρησε και έπεσε από μεγάλο ύψος, με αποτέλεσμα να σπάσει τον αγκώνα του, φέροντας κατάγματα στα πλευρά και την λεκάνη.

Ο οδηγός του απορριμματοφόρου κάλεσε αμέσως την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ, και στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση για να καταφέρουν να τον ανασύρουν από το σημείο που είχε πέσει και να τον μεταφέρουν στην Ορθοπεδική Κλινική του νοσοκομείου Ιεράπετρας όπου και νοσηλεύεται μέχρι τώρα.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας και ο Σύλλογος Εργαζομένων νομού Λασιθίου συμπαραστέκονται στον τραυματία εργαζόμενο και του εύχονται ταχεία ανάρρωση ενώ με επιστολή του στο Δήμαρχο Ιεράπετρας.

Ο Σύλλογος, σε ανακοίνωσή του, ζητά την άμεση αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού του Σ.Μ.Α., «διαφορετικά», όπως επισημαίνει, «τα απορριμματοφόρα δεν θα ξαναβγούν για την αποκομιδή απορριμμάτων μέχρι να διορθωθεί κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για τους εργαζόμενους».

Διαβάστε επίσης:

Παραδόθηκε ο δράστης του άγριου φονικού της Πρωτοχρονιάς στον Πειραιά

Καιρός: Αυτές οι περιοχές θα «θαφτούν» στο χιόνι τις επόμενες ώρες - Δραματική έκκληση Καλλιάνου

Γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «νεκρή»