ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Απεγκλωβίστηκαν οι κτηνοτρόφοι στην Δάφνη Φθιώτιδας

Καιρός: Απεγκλωβίστηκαν οι κτηνοτρόφοι στην Δάφνη Φθιώτιδας

Μετά από αρκετές ώρες μάχης με τον χιονιά τα συνεργεία κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους τέσσερις κατοίκους που ήταν εγκλωβισμένοι στην Δάφνη Φθιώτιδας εδώ και ημέρες.

Ένας από τους εγκλωβισμένους μίλησε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου και απεύθυνε έκκληση ώστε να ολοκληρωθεί η διάνοιξη του δρόμου.

Όπως τόνισε ο κ. Μάκης Φέρτης, επικοινωνούν καθημερινά με τον πρόεδρο της κοινότητας που τους ενημερώνει ότι από μέρα σε μέρα θα έρθει το εκχιονιστικό ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα αλλά ακόμη δεν έχει φθάσει αυτό να ξεχιονίσει.

“Εμείς βρισκόμαστε 4,5 χλμ. μακριά από το χωριό, σε σταυλικές εγκαταστάσεις γιατί είμαστε κτηνοτρόφοι. Εδώ έχουμε φωτισμό από μια μπαταρία, θέρμανση έχουμε μια ξυλόσομπα, τα τρόφιμά μας φτάνουν για 2-3 μέρες το πολύ και ήδη είμαστε στην έκτη, το νερό έχει τελειώσει, υπάρχει μια πηγή στα 500 μ. που πάμε μια φορά τη μέρα και παίρνουμε δυο μπιτονάκια νερό να πιούμε αλλά κι αυτό είναι πολύ δύσκολο γιατί το χιόνι είναι ένα μέτρο. Οι γονείς μου είναι ηλικιωμένοι και χρειάζονται φάρμακα…”.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα προσέγγισαν το μεσημέρι της Τετάρτης τη Δάφνη Φθιώτιδας, εκεί όπου εγκλωβισμένοι παρέμεναν ο κτηνοτρόφος, η σύζυγος του και ένα ακόμη ζευγάρι.

Τέσσερα εκχιονιστικά μηχανήματα συνέβαλαν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού με επικεφαλή τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Θανάση Καρακάντζα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλά σημεία το χιόνι ξεπερνούσε τα δύο μέτρα και για τα τελευταία 11 χιλιόμετρα χρειάστηκαν περίπου πέντε ώστε να ανοίξει ο δρόμος!

Συν τις άλλοις το έργο των διασωστικών συνεργείων έγινε ακόμη πιο δύσκολο από την συνεχόμενη χιονόπτωση.

Σημειωτέον πως οι κτηνοτρόφοι είχαν προειδοποιηθεί με το πέρας του προηγούμενου κύματος κακοκαιρίας ώστε να απομακρυνθούν από το σημείο αλλά αποφάσισαν να μείνουν στο σημείο παρά την δυσμενή… μετεωρολογική πρόβλεψη.

ΠΗΓΗ lamianow.gr