ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν οι δύο δραπέτες των φυλακών Κορυδαλλού

Συνελήφθησαν οι δύο δραπέτες των φυλακών Κορυδαλλού
Eurokinissi

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται οι δύο Αλβανοί κρατούμενοι που είχαν δραπετεύσει από τις φυλακές Κορυδαλλού ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο Αλβανοί συνελήφθησαν στο Μάτι Αττικής μέσα σε σπίτι. Μάλιστα, στο εσωτερικό του σπιτιού εντοπίστηκαν και ένα καλάσνικοφ και δύο πιστόλια.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δύο κακοποιοί συνελήφθησαν έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση με τη συνδρομή ανδρών της ΕΚΑΜ.

Όπως αναφέρει το CNN Greece, αναμένεται να πραγματοποιηθούν έρευνες και σε δύο ακόμα σπίτια στην περιοχή.

Το χρονικό της απόδρασης

Οι δύο άνδρες που ήταν προσωρινά κρατούμενοι για κλοπές και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, κρατούνταν στην 4η πτέρυγα του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Γύρω στις εννέα το βράδυ της Τρίτης, οι κρατούμενοι λίμαραν τα κάγκελα του κελιού τους και στη συνέχεια βγήκαν στο χώρο προαυλισμού. Χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς έφτασαν μέχρι τη «νεκρή ζώνη». Από εκεί πήδηξαν την εξωτερική μάντρα με γάντζο και αυτοσχέδιο σκοινί και εξαφανίστηκαν.

Παρότι οι δύο κρατούμενοι απέδρασαν το βράδυ της Τρίτης (01/01) ωστόσο η απουσία τους έγινε αντιληπτή κατά τη διάρκεια της πρωινής καταμέτρησης την Τετάρτη (02/01). Την ίδια ώρα αίσθηση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι κανένας δεσμοφύλακας αλλά και εξωτερικός φρουρός δεν είδε την απόδραση.