ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Η αφρικανική σκόνη «σκέπασε» το Ηράκλειο (pics)

Κρήτη: Η αφρικανική σκόνη «σκέπασε» το Ηράκλειο (pics)
Μέχρι το απόγευμα θα διαρκέσει το φαινόμενο
eurokinissi

Αφρικανικό τοπίο θυμίζει από τις πρώτες πρωινές ώρες το Ηράκλειο. Η αφρικανική σκόνη έχει περιορίσει αισθητά την ορατότητα στον ορίζοντα.

Ένα «πέπλο» αφρικανικής σκόνης έχει σκεπάσει τόσο την πόλη του Ηρακλείου όσο και το μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης. Τα βουνά γύρω από την πόλη αχνοφαίνονται. Σύμφωνα με τους χάρτες του meteo.gr, η αφρικανική σκόνη έχει σκεπάσει έχει σκεπάσει τους νομούς Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, ενώ στο Λασίθι περιορίζεται σε κάποιες περιοχές.

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» πάντως, οι πρωινές πτήσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά, με τον αερολιμενάρχη κ. Γιώργο Πλιάκα να εξηγεί ότι παρακολουθούν το φαινόμενο.

Στο λιμάνι του Ηρακλείου, η άφιξη των πλοίων της γραμμής από τον Πειραιά, καθυστέρησε περίπου δύο ώρες, λόγω απαγορευτικού που έληξε χθες (05/02) το βράδυ.

Δείτε εικόνες από το την πόλη του Ηρακλείου στην gallery του Newsbomb.gr

Αιωρούμενα σωματίδια - Προσοχή συνιστά η Περιφέρεια Κρήτης

Σύμφωνα με τις προβλέψεις ότι θα υπάρξουν υπερβάσεις αιωρούμενων σωματιδίων PM10 λόγω μεταφοράς αφρικανικής σκόνης. Το φαινόμενο θα επηρεάσει ολόκληρη την Περιφέρεια Κρήτης και θα διαρκέσει σήμερα Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 έως και το απόγευμα.

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης συστήνεται:

  • Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς επίσης τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να αποφύγουν κάθε έντονη σωματική άσκηση - δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους.
  • Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Πηγή: neakriti.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έχετε χρέη και σας καλούν εισπρακτικές εταιρείες; Δείτε ΕΔΩ τι αλλάζει

Επίδομα θέρμανσης: Στις 8/2 θα πιστωθεί στους πρώτους δικαιούχους - Προθεσμία νέων αιτήσεων

Σχετικές ειδήσεις