ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Καλαφατέλης: Εφαρμογή νέου μοντέλου διακυβέρνησης στο δήμο Διονύσου

Γιάννης Καλαφατέλης: Εφαρμογή νέου μοντέλου διακυβέρνησης στο δήμο Διονύσου

Την εφαρμογή ενός νέου μοντέλου διακυβέρνησης του δήμου Διονύσου, οραματίζεται για την πόλη του ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιάννης Καλαφάτελης.

Ο συνδυασμός «Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο» πιστεύει ότι ένα γνήσιο αυτοδιοικητικό κίνημα, με το οποίο οφείλει να συμπορευθεί και να ενδυναμώσει, πρέπει να στοχεύει στην αλλαγή του διοικητικού συστήματος, με κεντρική επιτελική διοίκηση και γενναία αποκέντρωση των μη επιτελικών αρμοδιοτήτων στους Δήμους και στις Περιφέρειες.

Έτσι στις πρώτες θέσεις της ιεράρχησης των προτεραιοτήτων του έχει τοποθετήσει την αποκέντρωση των δομών διοίκησης.

Στόχος, ένας δήμος που θα κινείται χωρίς δυσλειτουργίες με Κεντρικά Επιτελικά Όργανα, Δημοτικά και Τοπικά Όργανα. Στα τοπικά ζητήματα ο πρόεδρος θα έχει ρόλο αντίστοιχο του δημάρχου και θα ασκεί τις αρμοδιότητες του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, καθώς και τις αρμοδιότητες τοπικού χαρακτήρα που θα του μεταβιβάζει ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις του Γιάννη Καλαφατέλη, η διάρθρωση των διοικητικών μονάδων που θα αποκεντρωθούν και θα μεταβιβαστούν θα αποτελούνται από γραφείο καθαριότητας, γραφείο τοπικής τεχνικής υπηρεσίας, γραφείο διοικητικών θεμάτων για την εξυπηρέτηση πολιτών ( όπου δεν υφίσταται ΚΕΠ), γραφείο αστυνομίας και τοπικό συνεργείο για μικρο-κατασκευές και μικρο- συντηρήσεις με κατάλληλη σύνθεση και στοιχειώδη.

Σχετικές ειδήσεις