ΕΛΛΑΔΑ

Πενθεί όλη η Πτολεμαΐδα: Αυτοί είναι οι ποδηλάτες που σκοτώθηκαν στο φρικτό δυστύχημα (pics&vids)

Πενθεί όλη η Πτολεμαΐδα: Αυτοί είναι οι ποδηλάτες που σκοτώθηκαν στο φρικτό δυστύχημα (pics&vids)
Ανείπωτη η θλίψη για τους νεαρούς που χάθηκαν άδικα.

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία αλλά και το πανελλήνιο από το τραγικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε δύο νεαρούς ποδηλάτες το μεσημέρι της Κυριακής (23/06) στην Πτολεμαΐδα.

Η Αρχές αναζητούν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος που σημειώθηκε σε μια στροφή στο 1ο χλμ. του δρόμου Πτολεμαΐδας - Άρδασσας, όταν μια 62χρονη οδηγός μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό της δύο ποδηλάτες, τραυματίζοντας πολύ σοβαρά άλλον έναν και ελαφρύτερα άλλους τρεις.

Μιλώντας στο «Έθνος», ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, Θωμάς Σαραφίδης αναφέρει ότι «το σημείο είναι τέτοιο που δεν δικαιολογεί αυτό που έγινε. Από τα στοιχεία που γνωρίζουμε ότι δεν προκύπτει ότι η οδηγός προσπάθησε να αποφύγει κάποιο άλλο όχημα».

Τα τραγικά θύματα

Αθλητής ποδηλασίας από την Έδεσσα ήταν ο ένας εκ των θυμάτων στο τραγικό τροχαίο της Εορδαίας που συγκλονίζει το πανελλήνιο.

ptolemaida1.png
Ο Γιώργος Μίλτσης από την Έδεσσα.kozanimedia.gr

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, πρόκειται για τον 24χρονο (γεννηθέντα το 1995) Γιώργο Μίλτση, από την Έδεσσα, ο οποίος σπούδαζε στη Φλώρινα και είχε πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε ποδηλατικούς αγώνες της ευρύτερης περιοχής

Ο 25χρονος αθλητής ποδηλασίας Γιώργος Πράσσος, με καταγωγή από το Πλατανόρευμα του Δήμου Σερβίων, ήταν ο δεύτερος νεκρός στο τραγικό δυστύχημα της Εορδαίας

ptolemaida2.png
Ο Γιώργος Πράσσος.kozanimedia.gr

Για αρκετά χρόνια συμμετείχε σε δεκάδες ποδηλατικούς αγώνες, ενώ έχει κερδίσει και τον Ποδηλατικό Γύρο της λίμνης Πολυφύτου.

Πώς έγινε η τραγωδία

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στη 13:00 της Κυριακής (23/06) στο 1ο χλμ Πτολεμαΐδας – Άρδασας, όταν μία οδηγός – για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία – έχασε τον έλεγχο του οχήματος της με αποτέλεσμα να μπει στο αντίθετο ρεύμα και να παρασύρει έξι ποδηλάτες.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο σημείο που σημειώθηκε η τραγωδία έκαναν τη βόλτα τους δώδεκα ποδηλάτες (οι περισσότεροι ηλικίας 20-30 ετών) και είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες.

Στο σημείο έσπευσαν τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και μετέφεραν τους τραυματίες στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι έγινε στο σημείο της τραγωδίας:

Οι δύο ποδηλάτες υπέκυψαν στα τραύματά τους. Σύμφωνα με το kozan.gr, ο ένας εκ των τραυματιών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και οι υπόλοιποι ποδηλάτες φέρουν ελαφρύτερα τραύματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το kozanlife ένας εκ των τραυματιών είναι Αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Πτολεμαΐδας.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από το σημείο της τραγωδίας:

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι δήλωσε για το θανατηφόρο τροχαίο ο διοικητής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, Γ. Χιωτίδης.

Με πληροφορίες από ptolemeos, kozanilife, kozan

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Στα ύψη και τη Δευτέρα η θερμοκρασία με χαλάζι και ισχυρές βροχές

«Βυθίσατε το Γιαβούζ»! Έτοιμη η Ελλάδα για ηχηρή απάντηση στους Τούρκους

Σχετικές ειδήσεις