Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Viral video: Αυτά είναι τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα που χτύπησαν την Ελλάδα το 2018

Ευστράτιος Μωραΐτης Ευστράτιος Μωραΐτης

Οι σημαντικότερες καταγραφές του 2018, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ

Στους παρακάτω πίνακες παρουσιάζονται τα 10 μεγαλύτερα και τα 10 μικρότερα ετήσια ύψη βροχόπτωσης για το 2018, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Με κίτρινο επισημαίνονται σταθμοί στους οποίους έχει διαπιστωθεί μικρή έλλειψη δεδομένων βροχόπτωσης και ως εκ τούτου οι καταγραφές υστερούν ελαφρώς των πραγματικών.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα ρεκόρ θερμοκρασίας, βροχόπτωσης και ταχύτητας ανέμου κατά τη διάρκεια του 2018.


Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στα εξής:

• Η αθροιστική βροχόπτωση των 494 mm που καταγράφηκε στο Θεολόγο Φθιώτιδας το διήμερο 29-30/09/2018, αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη βροχόπτωση διημέρου που έχει καταγραφεί από το δίκτυο μας στα σχεδόν 14 χρόνια λειτουργίας του. Μάλιστα τα 444 mm από αυτά καταγράφηκαν σε σύνολο 24 ωρών.

• Η βροχόπτωση των 74 mm σε 2 ώρες που καταγράφηκε στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης στις 10/05/2018 και η βροχόπτωση των 102 mm σε 1.5 ώρα που καταγράφηκε στα Βριλήσσια Αθηνών στις 26/07/2018, αποτελούν δύο από τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης που έχουν καταγραφεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Πηγή: meteo.gr

Διαβάστε επίσης:

Brexit: Άσχημα νέα για τους Έλληνες και Κύπριους φοιτητές που σπουδάζουν στη Βρετανία - Τι αλλάζει

Σκηνικό έντασης στήνει η Τουρκία: «Κλειδώνει» με NAVTEX το Καστελόριζο και την κυπριακή ΑΟΖ

22 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα