Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: «Ανοίγει» και πάλι η παραλία Ναυάγιο για το κοινό

Newsbomb

Πρόσβαση στην περίφημη παραλία «Ναυάγιο» της Ζακύνθου αποκτούν και πάλι οι επισκέπτες καθώς κρίθηκε ασφαλής μετά από μελέτη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Παρά το διέξοδο που είχε δημιουργηθεί σχετικά με το άνοιγμα της πασίγνωστης παραλίας του Ιονίου, τελικά ένας μέρος της θα είναι ανοιχτό σε όσους θέλουν να την επισκεφτούν το καλοκαίρι.

Η ομάδα του καθηγητή γεωλογίας Ευθύμη Λέκκα οριοθέτησε ζώνες καλαισθητικής επικινδυνότητας, όπου σε δύο από αυτές θα επιτρέπεται η πρόσβαση στους επισκέπτες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, θα υπάρχει μία περιοχή με εμβαδό 2.007 τ.μ. όπου και θα είναι η ζώνη ελεύθερης πρόσβασης, στην οποία θα μπορούν να παραμείνουν οι επισκέπτες ελεύθερα. Απο εκεί και πέρα θα υπάρχει μία περιοχή με εμβαδό 5.157 μέτρα όπου θα είναι η ζώνη ελεγχόμενης πρόσβασης, όπου σε αυτή η επισκεψιμότητα επιτρέπεται μόνο σε κανονικές συνθήκες. Όταν θα υπάρχει ισχυρή βροχόπτωση ή σεισμικότητα η πρόσβαση σε αυτή τη ζώνη θα αποκλείεται. Τέλος θα υπάρχει και η ζώνη υψηλού κινδύνου ή η ζώνη απαγορευμένης εισόδου.

Σημειώνεται πως οι ζώνες πρόκειται να οριοθετηθούν με χωρίσματα, ενώ θα υπάρξει και η σχετική φύλαξη του χώρου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στο Πήλιο: Δείτε τι ξέβρασε η θάλασσα – Φωτογραφίες που συγκλονίζουν

Σοκ στη Λάρισα: Μαθήτρια καταγγέλλει ότι την βίασαν ομαδικά οι συμμαθητές της