ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Τραγική κατάσταση στα Βίλια – Χωρίς ρεύμα εδώ και 24 ώρες (pics)

Καιρός: Τραγική κατάσταση στα Βίλια – Χωρίς ρεύμα εδώ και 24 ώρες (pics)

Χωρίς ρεύμα παραμένουν για δεύτερο 24ωρο ορεινές περιοχές της Δυτικής Αττικής, ενώ πολλοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί από μεγάλο όγκο χιονιού.

Στα «λευκά» ντύθηκαν τα Βίλια Αττικής καθώς η κακοκαιρία Ζηνοβία σαρώνει όλη τη χώρα. Τα χιόνια έχουν καλύψει την περιοχή για δεύτερη μέρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, το χιόνι ξεπερνάει το ένα μέτρο και δυστυχώς τα προβλήματα στην περιοχή από τον όγκο χιονιού είναι μεγάλα.

Δείτε εικόνες:

Εν τω μεταξύ για επικείμενη ισχυρή ψυχρή εισβολή «πολικής μπάλας» από την Ουκρανία προειδοποίει με ανάρτηση στο Facebook ο μετεωρολόγος του Open TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Αυξημένες οι πιθανότητες την δεύτερη ημέρα του νέου έτους να δούμε χιονόπτωση και στο λεκανοπέδιο της Αθήνας, ενώ τα Θεοφάνεια φαίνεται να κατηφορίζει προς τα μέρη μας από την Ουκρανία «μπάλα πολικού ψύχους», προκαλώντας ισχυρή ψυχρή εισβολή κάτι που έρχεται σε πλήρη συμφωνία με τη μακροπρόθεσμη εκτίμηση που δώσαμε στις αρχές του Δεκέμβρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους ατμοσφαιρικές κυκλοφορίες δίνουν σφοδρές χιονοπτώσεις στην περιοχή της Αττικής ενώ είναι αρκετές οι φορές που έχουν συνοδευτεί και από χιονόστρωση ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Οπότε ας είμαστε σε ετοιμότητα γιατί δεν αποκλείεται να δούμε στα λευκά την Αθήνα με ότι κι αν συνεπάγεται αυτό. Γιατί όπως λέει και ο Ιπποκράτης «ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ».

Ποδαρικό το 2020 με χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας

Η ψυχρή εισβολή αναμένεται από τις πρώτες ημέρες του νέου έτους με τις χιονοπτώσεις να φτάνουμε μέχρι και το κέντρο της Αθήνας.

Αιτία για αυτή τη νέα αλλαγή του καιρού είναι η μετατόπιση ψυχρή αέριας μάζας από την περιοχή της Ουκρανίας η οποία καθώς θα εισέλθει στο Αιγαίο θα σχηματίσει νέο βαρομετρικό χαμηλό προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο με αποτέλεσμα τα ανατολικά προσήνεμα της χώρας μας δηλαδή περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας από το ύψος του Βόλου και νοτιότερα να δεχτούν χιονοπτώσεις ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Ταυτόχρονα για άλλη μια φορά μέσα στο Αιγαίο θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες που ίσως οδηγήσουν σε απαγορευτικό. Με την μέχρι στιγμής εικόνα που έχουμε είναι πολύ πιθανό τις πρώτες ώρες του νέου έτους η Αθήνα να ντυθεί στα λευκά ή αν δεν καταφέρει να το στρώσει, να δούμε τον λευκό επισκέπτη να εμφανίζεται με πυκνό χιόνι.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Πλησιάζει νέα ισχυρή κακοκαιρία - Χιόνια στο κέντρο της Αθήνας σε λίγες ώρες

Σχετικές ειδήσεις