ΚΑΙΡΟΣ

Η ΕΜΥ προειδοποεί: Προσοχή τις επόμενες ώρες! Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας

Η ΕΜΥ προειδοποεί: Προσοχή τις επόμενες ώρες! Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας

Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Νέο κύμα κακοκαιρίας πλησιάζει τη χώρα τις επόμενες ώρες - Πού θα χτυπήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αργά απόψε (19/2) το βράδυ με τα φαινόμενα να πλησιάζουν τη χώρα από τα δυτικά - νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα και

Β. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Την Καθαρά Δευτέρα (19-02-2018)

Α. Τη νύχτα πιθανόν η Κέρκυρα και η Πελοπόννησος.

Β. Χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας (από τα 700 μέτρα) και της Ηπείρου (από τα 800 μέτρα).

Την Τρίτη (20-02-2018)

Α. Κατά διαστήματα το Ιόνιο, η δυτική και νότια Πελοπόννησος και πιθανόν η δυτική Στερεά, η Ήπειρος και η Κρήτη (κυρίως δυτική και νότια).

Βαθμιαία τα Δωδεκάνησα και πιθανόν οι Κυκλάδες.

Από το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν η κεντρική Στερεά και η Θεσσαλία.

Β. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας (από 600-700 μέτρα) και Ηπείρου και κεντρικής Στερεάς (από 700-800 μέτρα).

Την Τετάρτη (21-02-2018)

Α. Κατά διαστήματα το Ιόνιο, η δυτική και νότια Πελοπόννησος, η δυτική Στερεά, η Ήπειρος, η Κρήτη (κυρίως δυτική και νότια), τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, η κεντρική Στερεά, η Θεσσαλία και πιθανόν οι Κυκλάδες και η κεντρική Μακεδονία.

Από το μεσημέρι τα νησιά του βορείου Αιγαίου και πιθανόν η Θράκη και η ανατολική Μακεδονία.

Β. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και νωρίς το πρωί και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας (από 700-800 μέτρα) και της Ηπείρου και κεντρικής Στερεάς (από 800 μέτρα).

Την Πέμπτη (22-02-2018)

Θα διατηρηθούν αρχικά τα φαινόμενα στις παραπάνω περιοχές αλλά μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερνά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr

Ο καιρός την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται την Τρίτη (20/2) κυρίως στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα κατά διαστήματα, στο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και πιθανόν στη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και την Κρήτη (κυρίως δυτική και νότια), βαθμιαία στα Δωδεκάνησα και πιθανόν στις Κυκλάδες και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στην κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία.

Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της κεντρικής Στερεάς.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 7 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 6 και 10 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 1 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα κατά διαστήματα στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν στη δυτική Στερεά και την Ήπειρο.

Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανές σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη νότια Πελοπόννησο και από το βράδυ στην κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία, όπου είναι πιθανό τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα.

Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα Δωδεκάνησα και από το βράδυ και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ

Θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές αναμένονται σύμφωνα με την ΕΜΥ την Τετάρτη (21/2) στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τη δυτική και νότια Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι στα νησιά του βορείου Αιγαίου και πιθανώς στις Κυκλάδες, την κεντρική Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία.

Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και νωρίς το πρωί και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου

Νεφώσεις με βροχές αναμένονται την Πέμπτη ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά και το Αιγαίο. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις