ΚΟΣΜΟΣ

Ασυγκράτητος διευθυντής τράπεζας σπέρματος: Απέκτησε 49 βιολογικά παιδιά με... απάτη

Ασυγκράτητος διευθυντής τράπεζας σπέρματος: Απέκτησε 49 βιολογικά παιδιά με... απάτη
Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση
pixabay

Ο Γιάν Κάρμπαατ, γιατρός και πρώην διευθυντής μιας τράπεζας σπέρματος στη νότια Ολλανδία, βαρύνεται με υποψίες ότι χρησιμοποίησε επανειλημμένα το ίδιο του το σπέρμα αντί εκείνου του δωρητή που είχαν επιλέξει οι υποψήφιοι γονείς.

Την αποκάλυψη έκανε η οργάνωση Defence for Children, που εκπροσωπεί τους γονείς και τα παιδιά, οι οποίοι βρίσκονται στο επίκεντρο του σκανδάλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Γιάν Κάρμπαατ απεβίωσε το 2017.

Τα αποτελέσματα μιας σειράς τεστ DNA, που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Παρασκευής (12/04) «έδειξαν ότι 49 παιδιά στην υπόθεση αυτή είναι άμεσοι απόγονοι» του Κάρμπαατ, αναφέρει σε ένα δελτίο τύπου η οργάνωση Defence for Children.

«Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τις σοβαρές υποψίες που είχαμε ότι ο Κάρμπαατ χρησιμοποιούσε το ίδιο του το σπέρμα στην κλινική» σημειώνεται.

Το σκάνδαλο πήρε διαστάσεις τον Φεβρουάριο του 2019, όταν ολλανδικό δικαστήριο αποφάσισε ότι τα δείγματα DNA που ελήφθησαν από προσωπικά αντικείμενα του Κάρμπαατ πρέπει να διατεθούν στους γονείς και τα παιδιά τους, ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις δικές τους συγκρίσεις.

Πριν από τον θάνατό του, σε ηλικία 89 ετών, ο Γιαν Κάρμπαατ, είχε παραδεχθεί ότι απέκτησε καμιά εξηνταριά παιδιά τον καιρό που εργαζόταν στην κλινική, η οποία έκλεισε το 2009 εξαιτίας των αμφιλεγόμενων πρακτικών της.

Η ομάδα των φερόμενων παιδιών του και οι οικογένειές τους είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να τους παρασχεθεί το προφίλ DNA του γιατρού.

Ο δικηγόρος των εναγόντων κατήγγειλε σημαντικές διαφορές στην ομοιότητα μεταξύ των παιδιών και του υποτιθέμενου δωρητή, ενώ άλλα παιδιά έμοιαζαν με τον πρώην διευθυντή της κλινικής.

Πηγή: theguardian

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Δείτε επίσης:

Εισαγγελική παρέμβαση για τα βίαια περιστατικά στις φυλακές Κορυδαλλού και Τρικάλων

Ταξιδιωτική οδηγία - «βόμβα» των ΗΠΑ για την Τουρκία: Κινδυνεύετε με φυλάκιση και απαγωγή

Σχετικές ειδήσεις