ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Αυτό είναι το «ρόφημα του θανάτου» που σκότωσε την 34χρονη - Άφαντος ο Σαμάνος!

Κύπρος: Αυτό είναι το «ρόφημα του θανάτου» που σκότωσε την 34χρονη - Άφαντος ο Σαμάνος!

Γεμάτη ερωτηματικά είναι η τραγωδία στην Κύπρο με θύμα μια Λετονή που ήπιε «εξαχνιστικό ρόφημα» και πέθανε - Συνεργάζεται με τις Αρχές η 50χρονη.

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες του ΤΑΕ Λάρνακας σε σχέση με την διερεύνηση της υπόθεση πρόκλησης θανάτου της 34χρονης στη Λάρνακα η οποία φαίνεται να κατανάλωσε ρόφημα με την ουσία Ayahuasca σε τελετή εξαγνισμού πνεύματος στην περιοχή της Βεργίνας την περασμένη εβδομάδα

Πληροφορίες της Cyprus Times αναφέρουν πως η 50χρονη εγκυμονούσα η οποία συνελήφθη και τελεί υπό κράτηση για την υπόθεση, συνεργάζεται πλήρως με τις Αρχές που διερευνούν την υπόθεση. Μάλιστα στις καταθέσεις που λήφθηκαν, φαίνεται να έδωσε πλήρη εικόνα για το τι και πως διοργάνωσε τις πνευματικές τελετές.

Όπως πληροφορείται η Cyprus Times, από τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί από πρόσωπα που είχαν παρευρεθεί στην τελετή, φαίνεται να προκύπτει πως ο συμμετέχοντες θεωρούσαν ότι πίνοντας το ρόφημα με την ουσία Ayahuasca, αυτό θα τους βοηθούσε να εξαγνίσουν την ψυχή τους και πως θα αποβάλλαν τις τοξίνες από το σώμα τους.

Οι έρευνες του ΤΑΕ Λάρνακας βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ενώ οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως οι ανακριτές της υπόθεσης προσανατολίζονται στον να μην οδηγηθεί η 50χρονη έγκυος στο Δικαστήριο για ανανέωση της κράτησή της. Σημειώνεται η 50χρονη νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική λόγω της κατάστασής της.

Τι είναι το ayahuasca

Ένα βότανο από τον Αμαζόνιο (ayahuasc) φαίνεται να συνδέεται με το θάνατο 34χρονης Λετονής στη Λάρνακα, η οποία όπως έχει ήδη γίνει γνωστό από τις εξετάσεις της Αστυνομίας συμμετείχε σε τελετή εξαγνυσμού στην Αραδίππου.

Η ουσία ανήκει στην κατηγορία των ψυχεδελικών. Έχει παρόμοια δράση με αυτή που έχουν τα μαγικά μανιτάρια και το LSD. Το Αγιαχουάσκα προέρχεται από ένα φυτό που στις αυτόχθονες φυλές της Νότιας Αμερικής και αναμειγνύεται με ένα φυτό που λέγεται chacruna και χρησιμοποιείται στις σαμανικές τελετές για τις θεραπευτικές ιδιότητες του.

Το αγιαχουάσκα ( «aya»=πνεύμα, «waska»=αναρριχητικό φυτό) δεν χρειάζεται χημική διεργασία για την παραγωγή του. Μόνο ένα καζάνι και κάποια συγκεκριμένα βότανα. Παρασκευάζεται παραδοσιακά από σαμάνους ή τους κουραντέρος (curanderos) του Αμαζονίου. Για το μείγμα του αφεψήματος χρησιμοποιούνται εκτός των άλλων βοτάνων το αναρριχητικό φυτό Banisteriopsis caapi ή αγιαχουάσκα (το οποίο και θεωρείται βάση του μείγματος) και το φυτό τσακρούνα (chacruna) ή Psychotria viridis ή πράσινη ψυχώτρια. Το καθένα μόνο του δεν έχει καμία δράση στον ανθρώπινο οργανισμό. Ο συνδυασμός τους όμως προκαλεί ψυχοτρόπα αποτελέσματα.

Το DMT (Ν, Ν-διμεθυλοτρυπταμίνη) φαρμακευτικά ταξινομείται ως τρυπταμίνη και προκαλεί ισχυρές και βραχύβιες ψευδαισθήσεις για τους χρήστες του, σύμφωνα με την Υπηρεσία Επιβολής Φαρμάκων των ΗΠΑ (DEA). Και μπορεί να μην προκαλεί εθισμό, όμως η δράση του μπορεί πραγματικά να τρελάνει κάποιον. Οι πρόσφατοι θάνατοι που έχουν καταγραφεί, αλλά και η ολοένα αυξανόμενη πειραματική χρήση από ομάδες τεχνοκρατών της Silicon Valley, έχει προκαλέσει ανησυχία στις ΗΠΑ.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων

Υπενθυμίζεται πως έχουν ληφθεί δείγματα από τη σορό της 34χρονης από τη Λετονία, τα οποία στάλθηκαν για τις απαραίτητες τοξικολογικές και ιστοπαθολογικές εξετάσεις, με στόχο να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της. Με τη συμπλήρωση των ερευνών της Αστυνομίας, ο φάκελος θα σταλεί στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας για τα περαιτέρω.

Ψάχνουν τον Κολομβιανό που έφερε την ουσία

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακάς αναζητούν άνδρα από την Κολομβία ο οποίος φέρεται να είναι το πρόσωπο που έφερε στην Κύπρο την ουσία την οποία κατανάλωσαν οι παρευρισκόμενοι στην τελετή. Εναντίον του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή της Interpol και της Europol για εντοπισμό του καθώς αυτός αναχώρησε από την Κύπρο πριν από την έναρξη της τελετής

Υπενθυμίζουμε πως όσοι έλαβαν μέρος στην τελετή εξαγνισμού πνεύματος πλήρωσαν το ποσό των 150 ευρώ για να συμμετάσχουν, ενώ η 50χρονη ύποπτη είχε ενοικιάσει ολόκληρο το συγκρότημα διαμερισμάτων στην περιοχή Βεργίνα με την τελετή να πραγματοποιείται σε κοινόχρηστο χώρο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Χάρτης – πρόκληση από Ερντογάν: Η «γαλάζια πατρίδα» του σουλτάνου περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο

Σοκαριστικό βίντεο: Νεκρή γνωστή τραγουδίστρια επί σκηνής

Σχετικές ειδήσεις