ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΕΑ και Προνοιακά επιδόματα: Πότε θα δοθούν στους δικαιούχους

ΚΕΑ και Προνοιακά επιδόματα: Πότε θα δοθούν στους δικαιούχους
Η καταβολή θα γίνει την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου
In Time

ΟΠΕΚΑ: Το ποσό για την πληρωμή Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενέκρινε χθες (16/9/2019) το υπουργείο Εργασίας.

Αναλυτικότερα, εγκρίθηκε δαπάνη, 68 εκατ. ευρώ, για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οικονομικού έτους 2019, για την επιχορήγηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε Άτομα με Αναπηρία, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση.

Υπενθυμίζεται πως τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα καταβάλλονται πλέον σε μηνιαία βάση από τον ΟΠΕΚΑ. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Οργανισμού, η πληρωμή θα γίνεται κάθε 25 του μήνα. Δηλαδή η καταβολή του Σεπτεμβρίου θα γίνει την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

Το ΚΕΑ

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου αναμένεται να γίνει η πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) του μηνός Σεπτεμβρίου. Η πληρωμή αφορά αιτήσεις που εγκρίθηκαν μέχρι 31 Αυγούστου.

Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜ από το απόγευμα της προηγούμενης, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου.

Η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Η πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή για αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγή ώρας 2019: Πότε γυρίζουν τα ρολόγια στη χειμερινή ώρα

Σχετικές ειδήσεις