ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιώργος Πολίτης:Ο μαιευτήρας-γυναικολόγος που έγινε (και)... ξενοδόχος

Γιώργος Πολίτης:Ο μαιευτήρας-γυναικολόγος που έγινε (και)... ξενοδόχος

Επενδύσεις πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ μέσα στην κρίση

«Δημιουργούμε ότι καλύτερο υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή» λέει ο κ. Γιώργος Πολίτης ο οποίος συνδυάζει την ιδιότητα του ιατρού με αυτή του επικεφαλής του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Alkyon Resort στο Βραχάτι Κορινθίας.

H σκέψη να αξιοποιηθούν κάποιες εκτάσεις που είχαν κληρονομηθεί από τους γονιούς αποτέλεσε τον πυρήνα μιας ενδιαφέρουσας επιχειρηματικής πρωτοβουλίας η οποία εξελίσσεται σε ένα από τα πιο μοντέρνα τουριστικά προϊόντα στο Βραχάτι Κορινθίας.

Η ιδέα άρχισε να υλοποιείται το 1990 όταν ο γιατρός κ. Γιώργος Πολίτης αποφασίζει με τη σύζυγό του Έλσα να δημιουργήσει μια μικρή ξενοδοχειακή μονάδα. Το αποτέλεσμα της πρώτης αυτής απόφασης έρχεται το 1991 οπότε και πρωτο-λειτουργούν 27 διαμερίσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο κύτταρο δημιουργείται σε έναν σχετικά άγνωστο τουριστικό προορισμό, περίπου 100 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Ο ενθουσιασμός όμως του κ. Πολίτη είναι μόλις στο ξεκίνημά του: 7 χρόνια αργότερα και παράλληλα με την άσκηση των ιατρικών του καθηκόντων, προχωρά στην επέκταση της μικρής μονάδας. Έτσι, στην υπάρχουσα υποδομή προστίθενται 32 δωμάτια, ένας συνεδριακός χώρος 400 τετραγωνικών μέτρων και μια reception 700 τετραγωνικών μέτρων.

Η ξενοδοχειακή μονάδα η οποία ακούει στο όνομα Alkyon αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη φήμη προσελκύοντας πελάτες τόσο από την πρωτεύουσα και την χώρα όσο και από το εξωτερικό.

«Το επόμενο βήμα το κάναμε λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας» μας λέει ο κ. Πολίτης «προσθέτοντας στο συγκρότημα άλλα 46 δωμάτια γεγονός που έδωσε μια αυξημένη πληρότητα στο συγκρότημα. Ως εκείνη τη στιγμή στο Alkyon είχαν επενδυθεί 9 εκατομμύρια ευρώ ενώ άλλα 9 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονταν η αξία της έκτασης πάνω στην οποία απλώνονταν η ξενοδοχειακή μονάδα».

Ο κ. Πολίτης υλοποίησε με υπομονή το «όνειρό» του στη γενέτειρα γη. Το σημαντικό επενδυτικό σχέδιο επέκτασης και εκσυγχρονισμού του Alkyon, ύψους πάνω από 15 εκατομμυρίων ευρώ υλοποιήθηκε μέσα στην κρίση. Αυτό αφορά την ολοκλήρωση ενός δεύτερου μεγάλου συνεδριακού χώρου, εστιατορίου, reception, κέντρου θαλασσο- θεραπείας 2.000 τετραγωνικών μέτρων, κατασκευή 26 σουιτών η κάθε μία εκ των οποίων θα είναι 50 τετραγωνικά μέτρα, που διαθέτει ιδιωτική πισίνα, καθώς επίσης και κεντρικής πισίνας.

Το 2013 στο συγκρότημα αναμένεται να γίνουν 50.000 διανυκτερεύσεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν τουρίστες από Ρωσία και Κορέα που επισκέπτονται την περιοχή στη διαδρομή των «Βημάτων του Αποστόλου Παύλου».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Γιώργου Πολίτη στο blog του Σπύρου Κτενά, "ΕΚΤΕΝΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ".