ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Γιώργος Καραμέρος: Ο δήμος Αμαρουσίου θα πάψει να μένει στην άκρη - Να αφήσουμε πίσω το παλιό

Γιώργος Καραμέρος: Ο δήμος Αμαρουσίου θα πάψει να μένει στην άκρη - Να αφήσουμε πίσω το παλιό

«Δεν θα ενδώσουμε στη λογική των δοσοληψιών κάτω από το τραπέζι. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει να υιοθετείται η λογική εκείνων που ήθελαν το Μαρούσι να μένει εδώ και χρόνια στην άκρη. Εμείς εδώ μιλάμε για την επόμενη ημέρα και μιλάμε για συμμαχίες των πολιτών και νέες ιδέες. Να αφήσουμε πίσω το παλιό». Αυτό δήλωσεο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Καραμέρος, κατά τη διάρκεια ανοικτής συνέντευξης Τύπουστο Κέντρο Κεραμικής Τέχνης (Λεωφόρος Κηφισίας 207, Μαρούσι).

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Με ισχυρές συνεργασίες και στόχο ένα #Ενωμένο Μαρούσι, ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου παρουσίασε, το όνομα, τις βασικές αρχές αλλά και τις πρώτες υποψηφιότητες- συμμαχίες, του ανεξάρτητου συνδυασμού του.

Σε μία εκδήλωση που μεταδόθηκε απευθείας με live streaming στο Διαδίκτυο και παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων ο Γ. Καραμέρος παρουσίασε τα τέσσερα πρώτα πρόσωπα που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού: Τον Κώστα Βλάχο, δημοτικό σύμβουλο από το 2006 έως σήμερα και επικεφαλής του συνδυασμού «Μαρούσι η πόλη μας» στις εκλογές του 2014, την Μαρία Καπασσά, χημικό - διδάκτορα βιώσιμης ανάπτυξης, την Δέσποινα Μαχαίρα, φοιτήτρια με δράση σε ζητήματα προσβασιμότητας και προσπελασιμότητας της πόλης και τον Αλέξανδρο Παπαχαραλάμπους, πολιτικό μηχανικό- υποψήφιο διδάκτορα στο ΕΜΠ με εξειδίκευση στο συγκοινωνιακό σχεδιασμό.

«Θέλουμε ένα Ενωμένο Μαρούσι, ανθρώπινο, πρωτοπόρο, φιλικό και αυτό είναι και το όνομά μας. Το σήμα μας είναι η Δίεση, που ετυμολογικά σημαίνει τη διαφυγή πέρα από την χρήση του συμβόλου ως hashtag. Επιλέγουμε τη διαφυγή από το παλιό και τις παραλλαγές του αλλά με συγκεκριμένο σχέδιο. Την ανάδειξη νέων δυνάμεων και προοπτικών για ένα #Ενωμένο Μαρούσι, μια έξυπνη πόλη πρότυπο που εμπνέει τους κατοίκους της. Χωρίς κομματικές δεσμεύσεις.» επισήμανε ο Γ. Καραμέρος δίνοντας το στίγμα των αρχών, θέσεων και προτεραιοτήτων του συνδυασμού: «Στην πρωτοβουλία µαç συσπειρώνονται άνθρωποι µε διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες. Βάζουμε πάνω από όλα αυτό που µαç ενώνει, το Μαρούσι! Θέλουμε με ισχυρή διοίκηση, χωρίς ηγεµονισµούç και διακρίσειç, με σχέδιο και αποτελεσματικότητα να κάνουμε μια επανεκκίνηση της πόλης στην οποία πρωταρχικό ρόλο και λόγο έχουν οι ίδιοι οι πολίτες. Βασική μας προτεραιότητά μας είναι η ποιότητα ζωής των κατοίκων, ο χώρος έξω από την πόρτα του σπιτιού μας: ο δρόμος, ο φωτισμός, η καθαριότητα, ο ελεύθερος χώρος. Το πρόβληµα του καθενόç είναι και δικό µαç πρόβληµα µέχρι τη λύση του. Με γνώση και εμπειρία, με ανθρωπιά και αφοσίωση να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες αλλαγές της καθημερινότητας και του περιβάλλοντος».

Ο Γιώργος Καραμέρος καθόρισε τις επόμενες κινήσεις για το «Ενωμένο Μαρούσι», όπου κυριαρχούν οι καθημερινές επισκέψεις σε όλες τις γειτονιές του Αμαρουσίου, ενημερώνοντας και δίνοντας το λόγο στους πολίτες. Αυτό θα γίνεται και μέσα από την ιστοσελίδα του συνδυασμού enomenomaroussi.gr «Ενωμένο Μαρούσι» όπου οι Μαρουσιώτισσες και οι Μαρουσιώτες έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται καθημερινά για τις δράσεις του συνδυασμού, αλλά και να αλληλεπιδρούν, συμβάλλοντας με τις ιδέες, την καθημερινότητα, τα προβλήματα και τις δυνατότητες που βλέπουν στη γειτονιά τους, συνδιαμορφώνοντας το πρόγραμμα του συνδυασμού

Εξάλλου, απάντησε σε σειρά ερωτήσεων για το δήμο, με έμφαση στα ειδικά ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του Αμαρουσίου.

Σε αποκλειστική δήλωσή του στο Newsbomb.gr, ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου τόνισε ότι στόχος της δημοτικής παράταξής του είναι να «ενώσουμε το Μαρούσι».

Δείτε το βίντεο:

Ο ίδιος δήλωσε ανοικτός σε συνεργασίες και όχι, όπως είπε, «σε συμμαχίες που ενδίδουν σε παραγοντισμούς και σε συσχετισμούς που έχουν να κάνουν με "εκλογομαγειρέματα"».

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Γιώργος Καραμέρος:

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό Μέρισμα 2018: Κάντε κλικ ΕΔΩ και δείτε πώς θα πάρετε από 300 έως 1.400 ευρώ