ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι Σκοπιανοί «ορμούν» στον Καμμένο: Σταμάτα να διαδίδεις fake news για δωροδοκίες!

Οι Σκοπιανοί «ορμούν» στον Καμμένο: Σταμάτα να διαδίδεις fake news για δωροδοκίες!

Πάνος Καμμένος | Σκοπιανό: Στο στόχαστρο της κυβέρνησης των Σκοπίων βρίσκεται πλέον ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος έσπευσε μέσω Twitter να καταγγείλειδωροδοκία βουλευτών του αντιπολιτευτικού συνασπισμού VMRO-DPMNE, ώστε να υπερψηφίσουν την εισήγηση του Ζόραν Ζάεφ, για την τροποποίηση του συντάγματος στη γείτονα και την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΖΑΕΦ ΜΕΤΑ ΤΟ TWEET ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Ζάεφ πέτυχε λίγο πριν από τις 24:00 την Παρασκευή (20/10/2018) να εξασφαλίσει την ελάχιστη πλειοψηφία των 80 βουλευτών, ώστε να «περάσει» η σχετική πρόταση από το Κοινοβούλιο της γείτονος.

Κατά τα λοιπά, ο «ασκός του Αιόλου» άνοιξε, όταν ο κ. Καμμένος ανάρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter τα εξής: «Ποιος θα φανταζόταν ότι στην Ευρώπη των αξιών και της Δημοκρατίας όποιος δεν ψηφίζει κατά τις εντολές θα προφυλακίζεται και όποιος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000 ευρώ μαύρο χρήμα. Ντρέπομαι».

Αυτή η τοποθέτηση ήταν αρκετή, ώστε να προκαλέσει την άμεση παρέμβαση του Σκοπιανού κυβερνητικού εκπροσώπου, Μίλε Μποσνιάκοβσκι.

Σε tweet του, ο κ. Μποσνιάκοβσκι απευθύνθηκε σε σκληρή γλώσσα στον Πάνο Καμμένο, τον οποίο κατηγορεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων (fake news).

Παράλληλα, του επισημαίνει ότι η κυβέρνηση Ζάεφ έχει ήδη διαψεύσει τις πληροφορίες αυτές, οι οποίες είχαν διακινηθεί κατά τη διάρκεια της «θυελλώδους» συνεδρίασης στη Βουλή, από τον γ.γ. του VMRO-DPMNE, Ιγκόρ Γιανούσεφ.

Ο γ.γ. του VMRO - DPMNE υποστήριξε την Παρασκευή (19/10) μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι επιτήδειοι επιχείρησαν να δωροδοκήσουν βουλευτές της αντιπολίτευσης με ποσά από 250.000 έως και 2 εκατ. ευρώ, για να υπερψηφίσουν την κυβερνητική πρόταση για την τροποποίηση του Συντάγματος.

Ο ίδιος, ωστόσο, γνωρίζοντας προφανώς ότι αυτό που έλεγε, θα έπρεπε να ελεγχθεί για την εγκυρότητά του, έσπευσε να το... μαζέψει, τονίζοντας πως κανείς από αυτούς τους βουλευτές δεν δέχτηκε κάτι τέτοιο, «γιατί είναι «στο πλευρό του λαού» (!)

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μποσνιακόβσκι στο tweet του: «Αγαπητέ κύριε Καμμένε, ενημερωθείτε παρακαλώ, ότι έχετε ήδη μοιραστεί fake news, τα οποία έχουν επίσημα διαψευσθεί από την Κυβέρνησή μας. Στο πνεύμα της δημοκρατίας και της καλής διπλώματίας ας δουλέψουμε για την φιλία μεταξύ των χωρών μας».

bosnjakovski mile

Σε κάθε περίπτωση, η τοποθέτηση του κ. Καμμένου δείχνει να κινείται σε εντελώς διαφορετική γραμμή από αυτή που ακολουθεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, στον αντίποδα των δηλώσεων του κυβερνητικού του εταίρου, έσπευσε να συγχαρεί μέσω του λογαριασμού @PrimeMinisterGR το Σκοπιανό ομόλογό του.