ΥΓΕΙΑ

Ποιοι είναι οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία του εντέρου

Ποιοι είναι οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία του εντέρου

Και πώς θα τους αντιμετωπίσετε;

Είναι ο «δεύτερος εγκέφαλος» του ανθρώπινου οργανισμού και το βασικό όργανο θωράκισης του ανοσοποιητικού συστήματος. Φιλοξενεί ένα πολύπλοκο οικοσύστημα, το οποίο εκτιμάται ότι αποτελείται από περίπου 100 τρισεκατομμύρια βακτήρια, που είναι 10 φορές περισσότερα από το συνολικό αριθμό των κυττάρων στο ανθρώπινο σώμα. Ο λόγος για το έντερο και το μικροβίωμα της συγκεκριμένης ανατομικής περιοχής, το οποίο βοηθά στη διάσπαση της τροφής και των θρεπτικών συστατικών σε ουσίες, που μπορεί να αξιοποιήσει ο οργανισμός για να αντιμετωπίσει παράγοντες, που επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία του.

Η εντερική μικροχλωρίδα, όμως, δεν αποτελείται μόνο από «καλά» βακτήρια, αλλά και από μικρόβια, τα οποία αν δεν διατηρηθούν στις κατάλληλες ισορροπίες μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες και παθογένειες, απειλώντας την ανθρώπινη υγεία. Ερευνητικές μελέτες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια έχουν φανερώσει ότι διάφορα νοσήματα, όπως η νόσος crohn, η ελκώδης κολίτιδα και το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου οφείλονται στην εκτός ελέγχου αναπαραγωγή και δράση των «κακών» μικροβίων. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους, που οι ερευνητές ψάχνουν θεραπείες για διάφορες ασθένειες, ξεκινώντας με τη μελέτη των βακτηρίων στο μικροβίωμα του εντέρου.

Τα «καλά» βακτήρια και το έντερο

Πώς μπορεί, όμως, κάποιος να φροντίσει την εντερική του μικροχλωρίδα; Το μικροβίωμα περνάει από τη μητέρα στο παιδί και επηρεάζεται, τόσο από το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει, όσο και από τις διατροφικές συνήθειες που υιοθετεί στη συνέχεια. Κατά συνέπεια, η μικροχλωρίδα είναι διαφορετική από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από τον τρόπο ζωής του κάθε ανθρώπου. «Σύμμαχος» στη διατήρηση ενός ισορροπημένου μικροβιώματος, είναι τα προβιοτικά, τα οποία συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Πρόκειται για «καλά» βακτήρια, που προστίθενται στα υπάρχοντα του εντέρου και κρατούν την ισορροπία στη σύνθεση της μικροχλωρίδας.

Όταν, λοιπόν, τα «καλά» βακτήρια είναι σε… ζήτηση, υπάρχει ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει εκείνους τους φιλικούς ζωντανούς μικροοργανισμούς, που ωφελούν τον οργανισμό και ειδικά το πεπτικό σύστημα. Ο λόγος για το ALTION Probio® με τα προβιοτικά στελέχη Lactobacillus rhamnosus Rosell-11 και Lactobacillus helveticus Rosell-52 (LACIDOFIL®), που συμβάλλουν, μεταξύ άλλων, στην πρόληψη και στη θεραπεία ασθενειών του εντέρου, ενισχύοντας τη φυσική άμυνα κατά των ανεπιθύμητων επιβλαβών βακτηρίων, που μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις. Σε αντίθεση, μάλιστα, με άλλα ανάλογα συμβατικά συμπληρώματα διατροφής, το ALTION Probio® είναι κατάλληλο και για παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω!

Συνεπώς, οι διατροφικές συνήθειες, που εμπλουτίζονται από προβιοτικά συμπληρώματα διατροφής και από τροφές πλούσιες σε «καλά» βακτήρια, όπως είναι οι φυσικοί χυμοί, το ρόφημα σόγιας, το γάλα, το βουτυρόγαλα, τα μαλακά τυριά, το κεφίρ, το λάχανο τουρσί και το γιαούρτι, συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ενισχύοντας το μικροβίωμα του εντέρου.

Με ένα φακελάκι ALTION Probio® την ημέρα, διαλυμένο είτε σε γαλακτοκομικά, είτε σε νερό ή κάποιο άλλο κρύο ή χλιαρό ρόφημα, οι «αδυναμίες» της εντερικής λειτουργίας αποκαθίστανται και ο οργανισμός θωρακίζεται από τις ασθένειες. Είναι προτιμότερο να καταναλώνεται κατά τη διάρκεια των γευμάτων και -φυσικά- να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις του γιατρού σας.

*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

**Αρ. Γνωστ. : 45907/25-4-2018

Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ

*** VI-90409-ALTION-10/2019