ΥΓΕΙΑ

Η πρώτη θεραπευτική κατασκήνωση για παιδιά στην Ελλάδα (pics)

Η πρώτη θεραπευτική κατασκήνωση για παιδιά στην Ελλάδα (pics)

Κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό, η κατασκήνωση «Elpida Youth Summer Camp» δίνει ραντεβού για το 2018.

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα θεραπευτικής κατασκήνωσης, με επίκεντρο τη θεραπευτική ψυχαγωγία, εφάρμοσε για πρώτη φορά στη χώρα μας, ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Η ιδέα και η υλοποίηση της 1ης Θεραπευτικής Κατασκήνωσης για παιδιά ανήκει στην Επιτροπή των νεαρότερων μελών του Συλλόγου, στην Επιτροπή «Elpida Youth».

Η 1η Θεραπευτική Κατασκήνωση φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του “THE RANCH” στο Σοφικό Κορινθίας, όπου 70 παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες απ’ όλη την Ελλάδα, 25 αποθεραπευμένα παιδιά-εθελοντές και 25 στελέχη, από τις 28 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2017 βίωσαν τη μοναδική εμπειρία της θεραπευτικής ψυχαγωγίας.

Στο πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από διάφορους επιστημονικούς κλάδους όπως η Εργοθεραπεία, η Ψυχολογία, η Θεραπεία Αναψυχής, η Συμβουλευτική και η Εκπαίδευση με βάση την περιπέτεια.

Σκοπός κάθε δραστηριότητας ήταν κυρίως η διαδικασία, η προσπάθεια για κάτι καινούριο, άσχετα από το τελικό αποτέλεσμα. Η επιλογή συμμετοχής σε κάθε δραστηριότητα ήταν των παιδιών, και κατευθυνόταν από την προσπάθειά τους να ανακαλύψουν τα προσωπικά τους όρια μέσα από την εμβέλεια της όποιας δοκιμασίας. Κάθε δραστηριότητα επικεντρωνόταν στις ικανότητες του παιδιού αντί για τις αδυναμίες του, ενώ παράλληλα έθετε εφικτούς στόχους για την ενίσχυση της εμπειρίας του προς κάθε κατεύθυνση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτήν την προσπάθεια η «Elpida Youth» βρήκε πολλούς υποστηρικτές τους οποίους ευχαριστεί για την προσφορά τους: την «Ελληνική Πρωτοβουλία» (THE HELLENIC INITIATIVE) η οποία με τη γενναιόδωρη χορηγία της συνέβαλε στην υλοποίηση της “Elpida Youth Summer Camp”, τους εθελοντές που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για χάρη των παιδιών, τα μέλη της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.), αθλητές και προπονητές, τους γιατρούς της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τους μουσικούς της Ορχήστρας Ελαφράς Μουσικής της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού. Επίσης, τις εταιρείες THE RANCH, KORRES, O*LIVE, ODEON, PIZZA HUT, ΚΡΕΚΑ Α.Ε., ΝΑΤΟΥΡΑ ΕΜΦΙΑΛΩΤΙΚΗ, AVRA, ΤΟ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟ, STEFANAKIS, ΔΕΔΕΜΠΙΛΗΣ Α.Ε., ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ JAR, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ και την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, που με την ευγενική τους χορηγία συνέβαλαν στην υλοποίησή της.

Δείτε φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις