Οι δύο «όψεις» του θερμού επεισοδίου ανάμεσα σε ελεγκτή εισιτηρίων του ΟΑΣΘ και μετανάστη (video)

Must Read

Κούρδος μετανάστης, ο οποίος διαμένει προσωρινά στο camp Διαβατών, κατήγγειλε υβριστική συμπεριφορά εις βάρος του, από ελεγκτή εισιτηρίων του ΟΑΣΘ.  

Όπως αναφέρει το voria.gr, σύμφωνα με την κατάθεσή του μετανάστη, το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή 10/1, λίγο μετά τις 8.30 το πρωί, στη γραμμή 55 του ΟΑΣΘ, η οποία περνάει από το camp στα Διαβατά.

Πιο συγκεκριμένα, ο ελεγκτής τού ζήτησε να κατέβει από το λεωφορείο γιατί δεν είχε εισιτήριο, με τον καταγγέλλοντα να ισχυρίζεται πως έδωσε στον ελεγκτή 20 ευρώ, καθώς δεν είχε ψιλά, για να πληρώσει είτε το εισιτήριο ή το πρόστιμο, καθώς και την τραπεζική του κάρτα, στην περίπτωση που μπορούσε να πληρώσει ηλεκτρονικά. Σε περίπτωση που δεν γινόταν τίποτα από τα δύο, του πρότεινε να κατέβουν μαζί στον τερματικό σταθμό, από όπου θα μπορούσε να αγοράσει εισιτήρια ή να κάνει ψιλά και να του δώσει.

Ο άντρας αναφέρει ότι ο ελεγκτής αρνήθηκε σε έντονο ύφος, λέγοντάς του «εδώ είναι Ελλάδα» και πως αν δεν έχει ένα ευρώ, θα πρέπει να κατέβει κάτω. «Αυτοί οι άνθρωποι δεν σέβονται τους πελάτες (σσ. επιβάτες) τους. Τους φέρονται σαν να είναι σκουπίδια. Τους φέρονται φριχτά», τονίζει ο ίδιος.

Επιπλέον, σημειώνει ότι η κατάσταση γρήγορα «εκτροχιάστηκε», καταγγέλλοντας πως τόσο ο οδηγός, όσο και οι δύο ελεγκτές έγιναν πολύ επιθετικοί, με έναν εξ αυτών να σηκώνει το χέρι του σαν να ήθελε να τον χτυπήσει, όταν κατάλαβε πως καταγράφει το περιστατικό με το κινητό του.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε τον ελεγκτή να απειλεί τον επιβάτη «ότι θα τον έβαζε σε σπουπιδοτενεκέ», ενώ στη δική του κατηγορία ότι ελεγκτές κι οδηγός δρουν σαν μαφία του απάντησε: «αν δεν είχε κόσμο, θα σου έλεγα εγώ ποιος είναι μαφία».

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία, η οποία συνόδευσε τον άντρα στο αστυνομικό τμήμα και, αφού εξακρίβωσε τα στοιχεία του, τον άφησε να φύγει.

Η εκδοχή του ΟΑΣΘ για το περιστατικό

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, αναφέρει πως σύμφωνα με ενημέρωση που έχει λάβει για το περιστατικό, ο συγκεκριμένος άνδρας είναι μόνιμος επιβάτης της γραμμής αυτής και, κάθε φορά που ελέγχεται, εμφανίζεται με ένα χαρτονόμισμα 20 ευρώ.

Ο κ. Σκόδρας επιβεβαίωσε πως κλήθηκε η αστυνομία ενώ πρόσθεσε ότι στη γραμμή αυτή, όπως και σε κάποιες άλλες γραμμές της πόλης, έχει μπει security επειδή δημιουργούνται συχνά φασαρίες ή ζημιές.

Ο άνδρας, που, όπως αναφέρει ζει τα τελευταία 20 περίπου χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία, είναι Βρετανός υπήκοος και δηλώνει πως έχει έρθει στην Ελλάδα για να βοηθήσει τον αδελφό του, που διαμένει στο camp Διαβατών.

Ο ίδιος τονίζει πως η συμπεριφορά των ελεγκτών είναι ρατσιστική, υπογραμμίζοντας πως από τα τέλη Δεκεμβρίου και μετά έχει πετύχει και άλλες φορές τους ίδιους ελεγκτές να αντιδρούν έντονα ακόμα και να βρίζουν πρόσφυγες που δεν έχουν εισιτήριο, επειδή είναι πρόσφυγες.

«Τους φέρονται άσχημα επειδή είναι αιτούντες άσυλο, επειδή είναι πρόσφυγες και επειδή δεν μπορούν να μιλήσουν καλά ελληνικά ή αγγλικά και δεν γνωρίζουν τον νόμο», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Αυτοκτόνησε καθηγητής του ΑΠΘ – Βρέθηκε νεκρός στο γραφείο του

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This