Αντίδραση της ΕΣΕΕ για τις «32 Κυριακές» στα Σπάτα

Must Read

Τις αντιρρήσεις και τις επιφυλάξεις της σε σχέση με την πρόσφατη απόφαση επέκτασης του καθεστώτος των 32 Κυριακών στο επιχειρηματικό πάρκο των Σπάτων εξέφρασε στον Άδωνι Γεωργιάδη ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας.

Τα τελευταία χρόνια η ΕΣΕΕ έχει αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια μαζικού ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, προστατεύοντας τα συμφέροντα του μικρομεσαίου εμπορίου και της αγοράς. Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου ότι το θέμα είναι επαρκώς ρυθμισμένο και η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε γενικότερη αλλαγή του ισχύοντος πλαισίου.

Την προηγούμενη εβδομάδα, πάντως, η «δημοκρατία» αποκάλυψε το ΦΕΚ με τη φωτογραφική διάταξη του κ. Γεωργιάδη, που επιτρέπει στο εκπτωτικό χωριό McArthurGlen και το Smart Park στα Σπάτα να λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα. Σύμφωνα με την απόφαση, το Επιχειρηματικό Πάρκο Γυαλού – Άγιος Δημήτριος – Πύργος στον Δήμο Σπατών εντάσσεται στον νόμο 4177/2013 που προβλέπει τη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Καταπολέμηση του παραεμπορίου

Σκοπίμως, η διάταξη αναφέρεται στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να παρακαμφθεί ο σκόπελος του ΣτΕ, που είχε αποφανθεί ότι δεν μπορεί ένα μεμονωμένο κατάστημα να ενταχθεί στο καθεστώς λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Δείτε επίσης: Ελληνικό: Ξεκινούν… κατεδαφίσεις για να δουλέψουν οι μπουλντόζες – Οι 10 εργολαβίες της 5ετίας

Το υπουργείο και η ΕΣΕΕ συμφώνησαν στην ανάγκη πραγματοποίησης συνεχούς διαλόγου, επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσά τους, ώστε να βρεθεί λύση στα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της αγοράς, να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της, να υπάρξει καταπολέμηση του παραεμπορίου και να εξασφαλιστεί η αναπτυξιακή πορεία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This