«Σόου» με… δήθεν αιφνιδιαστικό έλεγχο σε Αlter Ego, Άργος και «Παραπολιτικά»

Must Read

Στο ίδιο, κακοστημένο έργο θεατές. Το «μπουκάρισμα» της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα γραφεία των ομίλων Παραπολιτικά (που διοικείται από φίλους του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη) και Alter Ego (που ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη) αλλά και στο πρακτορείο διανομής Άργος, το οποίο επίσης διοικείται από τους παραπάνω ομίλους, ήταν το ίδιο εντυπωσιακό με το «μπουκάρισμα» που έκανε η επιτροπή με 80 στελέχη στις συστημικές τράπεζες τον περασμένο Νοέμβριο.

Στις τράπεζες η Επιτροπή Ανταγωνισμού προσπαθούσε -δήθεν- να διαπιστώσει κάτι που ήταν ήδη διαπιστωμένο και δεν χρειαζόταν αυτής της κλίμακας έρευνα, εάν δηλαδή οι τράπεζες έχουν προβεί σε αύξηση των χρεώσεων προς τους καταναλωτές, έπειτα από συνεννόηση μεταξύ τους. Επρόκειτο, λοιπόν, για ένα καλοστημένο σόου.

Ο έλεγχος στις παραπάνω εταιρίες δεν ήταν επιλογή του προέδρου της επιτροπής, Ιωάννη Λιανού. Ήταν υποχρεωμένος να τον πραγματοποιήσει, καθώς μόλις το τελευταίο διάστημα καθαρογράφηκε επιτέλους η απόφαση 659/2018, που είχε ληφθεί επί προεδρίας Δημήτρη Κυριτσάκη (συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2018) και αποτελούσε την έγκριση της εξαγοράς του ΔΟΛ από την εταιρία Alter Ego.

Η απόφαση, που έμεινε περίπου δύο χρόνια (!) στα συρτάρια των αρμοδίων μέχρι να καθαρογραφεί, διαπίστωνε δε πως η Αlter Ego έχει έμμεσο, de facto κοινό έλεγχο στην Άργος και περιείχε στο διατακτικό της την εντολή για «διενέργεια αυτεπάγγελτης έρευνας». Έτσι, ο έλεγχος ήταν πλέον υποχρεωτικό να πραγματοποιηθεί, για τη συζήτηση της κύριας υπόθεσης, καθώς τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν αποφασιστεί τον περασμένο Ιούνιο για το πρακτορείο Άργος, επί προεδρίας της Βασιλικής Θάνου, έχουν φυσικά προσωρινό χαρακτήρα. Βέβαια, οι εμπλεκόμενοι είχαν προλάβει να κάνουν και τις σχετικές μετοχικές αλλαγές, που διευκολύνουν το έργο τους.

Χαμόγελα προκάλεσε προφανώς το δελτίου Τύπου που εξέδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σύμφωνα με το οποίο «στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού διενήργησαν προσχεδιασμένους εδώ και πολλές εβδομάδες, αιφνιδιαστικούς ελέγχους, στην αγορά διανομής έντυπου Τύπου». Πώς γίνεται οι έλεγχοι να είναι αιφνιδιαστικοί και ταυτόχρονα προσχεδιασμένοι, αυτό θα είχε ενδιαφέρον να μας το εξηγήσει ο πρόεδρος της Αρχής.

Πληροφορίες ότι στελέχη των παραπάνω εταιριών, όπως ο Παναγιώτης Τζένος, ο οποίος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρία Ελευθερία Τύπου Α.Ε., από την οποία εκδίδεται η εφημερίδα «Παραπολιτικά» και πρόεδρος της Άργος, ήταν εξαιρετικά χαλαρά, σαν να περίμεναν τον έλεγχο, έπειτα… από θεία επιφοίτηση, ελέγχονται μάλλον ως ακριβείς. Ίσως γι’ αυτό ο κ. Τζένος να μην εμφανίστηκε και στην εκπομπή του στο ραδιόφωνο. Ίσως ήθελε να δείξει πνεύμα φιλοξενίας προς τους ελεγκτές…

πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This