Ήταν πολλά τα λεφτά, Βασίλη; Διώκτης δομών φιλοξενίας, ανέλαβε… διοικητής μίας εξ αυτών!

Must Read

Εδώ ο Ιούδας πρόδωσε τον Χριστό για τριάντα αργύρια… Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για 3.000 ευρώ!

Ο νέος διοικητής στη δομή φιλοξενίας στο Κλειδί του Δήμου Σιντικής Σερρών, Βασίλης Νικηφόρου, με σπουδές στην Ψυχολογία, ψυχολόγησε καλά στην αρχή το πλήθος που έλεγε «όχι στη νέα δομή» και πήγε με το ρεύμα. Όταν, όμως, ήρθε η ώρα να προταθεί για τη διεύθυνση της δομής, με τον δελεαστικό μισθό των 3.000 ευρώ, που δεν πληρώνει σήμερα κανείς αλλού, το… ξανασκέφθηκε και είπε το «ναι».

Ο 30χρονος Βασίλης Νικηφόρου, που ανέλαβε νέος διοικητής, βρισκόταν τον περασμένο Μάρτιο ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους, όταν η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα δημιουργήσει δομή στη Ροδόπολη Σιντικής. Συμμετείχε σε συγκέντρωση κατά της δημιουργίας προσφυγικής δομής, δηλαδή, και σήμερα βρίσκεται στον κατάλογο των προσώπων που ορίστηκαν ως νέοι διοικητές των δομών στη βόρεια Ελλάδα, με μισθό 3.000 ευρώ.

(Οι αποδοχές των 32 διοικητών έχουν καθοριστεί με την υπ’ αριθμόν 2945/23-3-2020 Κοινή Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Μετανάστευσης και Ασύλου για τη σύσταση 28 δομών προσωρινής φιλοξενίας στην ενδοχώρα, και καθορίζεται στα 3.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ θα χορηγείται και οικογενειακή παροχή).

Σου λέει, «καλοί οι κοινωνικοί αγώνες, αλλά δεν τρώγονται»! Και έτσι με… βαριά καρδιά ανέλαβε τη διοίκηση της δομής, που, προφανώς, τώρα έγινε καλοδεχούμενη στον τόπο του. Ο νεαρός, που είναι πρόεδρος στην κοινότητα Ανατολής, δήλωσε μετά την ανάληψη της θέσης του:

«Θέλω να προσφέρω στους συνανθρώπους μου»

«Κατέθεσα την υποψηφιότητά μου για τη θέση του διοικητή και τη διεκδίκησα πιστεύοντας στις δυνατότητές μου και θέλοντας να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Είμαι πτυχιούχος ψυχολογίας του ΑΠΘ και έχω κάνει μεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχολογία. Ασχολούμαι με τα κοινά και είμαι πρόεδρος στην τοπική Κοινότητα Ανατολής (Παραπόταμος, Ανατολή, Θεοδώρειο) Σιντικής.

Γνωρίζω ότι είναι πολύ υπεύθυνη η θέση του διοικητή. Θέλω να προσφέρω και να βοηθήσω τους ανθρώπους που είναι στη δομή, αλλά και την κοινωνία της Σιντικής. Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις του διοικητή και θα ζητήσω τη συνεργασία της κοινωνίας της περιοχής για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για όλους μας».

Τώρα τον πήρε ο πόνος να προσφέρει, ενώ μέχρι χθες τού… ξίνιζαν οι μετανάστες!

Πηγή «Espresso»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This